O nouă tabără de migranţi din nordul Parisului a fost evacuată

O nouă tabără din nordul Parisului în care se aflau aproape o mie de migranți, dintre care unii veniți din 'Jungla' din Calais (nord), a fost evacuată miercuri, cea de-a 19-a operațiune de acest gen în mai puțin de un an din capitala Franței, relatează AFP.

30 mart. 2016, 12:04
O nouă tabără de migranţi din nordul Parisului a fost evacuată

Sub supravegherea unui important dispozitiv polițienesc, evacuarea migranților, în cea mai mare parte sudanezi, eritreeni și afgani, s-a produs în mod pașnic. Ei se instalaseră de aproximativ trei săptămâni în corturi și pe salte, în mijlocul gunoaielor, sub o linie de metrou de suprafață din nordul Parisului. 

Această evaluare ‘a permis preluarea a 985 de migranți și dispariția completă a taberei’, au declarat într-un comunicat ministrul de interne Bernard Cazeneuve și primarul Parisului Anne Hidalgo. 

Acestora li s-a propus o cazare de urgență, care le va oferi timpul necesar pentru a putea beneficia de noi informații cu privire la etapele pe care trebuie să le parcurgă ‘dacă doresc să solicite azil în Franța’, se precizează în comunicat. 

Tabăra a fost evacuată prima dată pe 7 martie. Aproape 400 de persoane au fost atunci evacuate, însă tabăra a fost reconstruită câteva zile mai târziu.