Patru lucruri care îţi dau peste cap contracepţia

Faptul ca iei masuri de precautie si aplici cu sfintenie o metoda contraceptiva nu inseamna ca nu poti ramane totusi insarcinata. Nu e un secret ca practicile uzuale de contraceptie nu sunt 100% sigure, dar stiai ca exista lucruri pe care le faci fara sa iti dai seama ca afecteaza contraceptia hormonala? Iata ce trebuie sa afli inainte de a folosi pilula sau diafragma.

06 mart. 2016, 21:15
Patru lucruri care îţi dau peste cap contracepţia

1. Antibioticele
In cazul in care esti bolnava si medicul iti prescrie antibiotice, asigura-te ca citesti cu atentie prospectul inainte de a face sex. In multe cazuri, antibioticele pot reduce eficacitatea pastilelor contraceptive, prin scaderea cantitatii unor hormoni din sange. Daca nivelul hormonilor scade drastic, pastilele nu vor functiona cum ar trebui. De exemplu, s-a descoperit ca rifampinul reduce eficacitatea anticonceptionalelor. Daca trebuie sa urmezi un tratament cu acest antibiotic, este indicat sa folosesti prezervativul atunci cand vrei sa faci sex.

2. Sunatoarea
Sunatoarea este un remediu naturist popular, folosit adesea de catre femei la reglarea menstruatiei, a echilibrului hormonal, precum si la alinarea sindromului premenstrual. Aceasta planta este unul dintre cele mai bine vandute produse botanice, fiind folosita de secole in medicina.

 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO