Peste un miliard de turişti în lume, în 2015. Oamenii călătoresc, în ciuda ameninţărilor teroriste

Un număr record de de turişti internaţionali, 1,18 miliarde, au călătorit în lume anul trecut, o creştere de 4,4% faţă de 2014, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Turismului (OMT).

18 ian. 2016, 14:58
Peste un miliard de turişti în lume, în 2015. Oamenii călătoresc, în ciuda ameninţărilor teroriste

În ciuda ameninţărilor teroriste, turismul internaţional este în continuă ascensiune. Cele mai mari creşteri au fost consemnate în Europa (+5%), regiunea Asia-Pacific (+5%) şi pe continentul american (+5%), însă s-a consemnat o scădere semnificativă în Africa de Nord (-8%), în special în Tunisia, ca urmare a atentatelor care au vizat zone turistice din această ţară.

Rezultatele din 2015 au fost fost influenţate de cursul de schimb, preţul scăzut al petrolului şi crizele existente în numeroase zone ale lumii„, se arată într-un comunicat al OMT. O serie de atentate au lovit în 2015 locuri intens frecventate de turişti, în ţări precum Turcia, Egipt şi Tunisia.

Ne confruntăm în prezent o amenințare globală„, a recunoscut secretarul general al OMT, Taleb Rifai, într-o conferință de presă în care îi îndeamnă pe turiştii să nu abandoneze gândurile de călătorie de teama de atacuri, sfătuind în acelaşi timp statele să depună toate eforturile pentru a asigura securitatea maximă. OMT așteaptă, de asemenea, o creștere de 4% a numărului de turistiţti internaționali în 2016, la nivel mondial.