Petr Cech a devenit al 6-lea cel mai scump portar din toate timpurile. A plecat de la Chelsea, după 11 ani

Petr Cech a părăsit gruparea Chelsea Londra, antrenată de Jose Mourinho, după ce a apărat timp de 11 sezoane buturile acestei echipe. Portarul Cech a fost mai mult rezervă în ultimul sezon, antrenorul portughez preferându-l pe belgianul Thibaud Courtois.

22 iun. 2015, 16:42
Petr Cech a devenit al 6-lea cel mai scump portar din toate timpurile. A plecat de la Chelsea, după 11 ani

Petr Cech, în vârstă de 33 de ani, s-a transferat luni de la Chelsea la Arsenal Londra, pentru suma de 11 milioane lire sterline. Astfel, cehul este al şaselea cel mai scump portar din toate timpurile, el fiind devansat de Gianluigi Buffon (33 milioane euro, în 2001, de la Parma la Juventus), Manuel Neuer (19 milioane, în 2011, de la Schalke la Bayern Munchen), David de Gea (18 milioane, în 2011, de la Atletico Madrid la Manchester United), Angelo Peruzzi (15,7 milioane, în 2000, de la Inter Milano la Lazio) şi Jan Oblak (12,6 milioane, în 2014, de la Benfica la Atletico Madrid). De remarcat că petr Cech este cel mai în vârstă dintre aceşti portari, recordmanul, Buffon, avâns la vremea transferului doar 23 de ani.

Presa britanică face o comparaţie cu un alt veteran pe care Arsenal l-a transferat cu mai mulţi ani în urmă, portarul german Jens Lehman, care a semnat cu „tunarii” tot la vârsta de 33 de ani şi care a câştigat cu Arsenal trei trofee şi a ajuns în finala Ligii Campionilor.