Povestea CUTREMURĂTOARE a unui ELEV OLIMPIC. Ionuţ şi-a pierdut mama şi TRĂIEŞTE în SĂRĂCIE cu tatăl său

Lecţie impresionantă de viaţă oferită de tânăr din Cluj. Ionuţ locuieşte într-o casă fără încălzire sau apă curentă, nu are mamă iar singurul său sprijin este tatăl, care este bolnav. Chiar şi aşa, Ionuţ face performanţă la şcoală, ba chiar este olimpic. Totul pentru a-şi împlini visul de a deveni inginer electrician.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 10:15

Ionuţ locuieşte la marginea oraşului Cluj-Napoca, în căsuţa sărăcăcioasă a unei rude. Mama lui a murit acum câţiva ani într-un accident rutier. Toate aceste necazuri nu l-au doborât însă, ci l-au făcut mai puternic şi mai ambiţios. Ionuţ este unul dintre cei mai buni elevi de la Colegiul Tehnic Energetic. A obţinut nenumăraate premii şi este olimpic la chimie, materia sa preferată.

„Eu nu mă laud cu asta, tot timpul rămân modest. Poate să mai fie un pic în viaţă ceva ce m-a împins, poate a fost o greutate când erai mai mic, ai suferit poate ceva”, spune băiatul cu tristeţe.

Singurul sprijin a lui Ionuţ ar trebui să fie tatăl său, însă bărbatul este bolnav.

„Ne descurcăm greu cu o pensie de 517 lei pe lună. Nu e chiar uşor. Una din puţinele bucurii e că învaţă bine. Mi-aş dori să-i ofer mai multe, dar nu pot”, mărturiseşte cu lacrimi în ochi tatăl lui Ionuţ.

Ambiţia lui Ionuţ îi impresionează zilnic pe cei din jurul său.

„Este printre cei mai buni din clasă. Are o capacitate de a învăţa şi o plăcere de a veni la şcoală cum foarte rar mai întâlneşti. Vă spun, eu plecam de la orele de la seral şi pe el îl vedeam încă în laborator”, spune profesoara copilului pentru România TV.

„Cred că sunt şi sper că sunt una din persoanele cu care comunică foarte bine şi căruia îi spune de toate necazurile din viaţa lui. Nu ştiu în ce măsură pot să-l ajut, dar cred că într-o oarecare măsura îi face bine cel puţin să se descarce, să-i dau câte un sfat bun”, a spus Cristian Dragoş, dirigintele lui Ionuţ.

Pentru a merge la şcoală, Ionuţ se trezeşte în fiecare dimineaţă la 5 şi merge câţiva kilometri pe jos până la autobuz. Ştie sigur că toate îl vor ajuta să-şi împlinească visul de a deveni inginer electrician şi nu se plânge niciodată de sacrificiile pe care le face.