Premieră istorică în MLB. Houston Astros a devenit campioana sezonului 2017

Houston Astros a câștigat pentru prima oară în istoria sa titlul de campioană a Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB), în finala căreia a dispus, cu 4 victorii la 3, de formația Los Angeles Dodgers.

02 nov. 2017, 07:30
Premieră istorică în MLB. Houston Astros a devenit campioana sezonului 2017

Miercuri, în meciul decisiv pentru stabilirea câștigătoarei World Series, așa cum este denumită finala MLB, Astros a învins-o pe Dodgers cu scorul de 5-1, chiar la Los Angeles, spre marea dezamăgire a fanilor grupării californiene, care așteptau de 29 de ani să sărbătorească al șaptelea titlu al favoriților lor.

Los Angeles Dodgers și Hopuston Astros au fost cele mai bune echipe la finalul sezonului regular și au oferit una dintre cele mai strânse și spectaculoase finale din istoria MLB.

Houston Astros îi succede formației Chicago Cubs, care a câștigat titlul în premieră, în sezonul trecut, punând astfel capăt unei așteptări de 108 ani, cea mai lungă din sportul profesionist nord-american.

Texanii s-au impus în World Series la două luni după ce Houston-ul a fost lovit de uraganul Harvey, care a lăsat în urma sa 42 de victime și a afectat serios cel de-al patrulea oraș ca mărime din Statele Unite.