Premiile Cesar s-au decernat la Paris. Isabelle Huppert a fost desemnată cea mai bună actriţă

Ceremonia decernării Premiilor Cesar, ajunsă la ediția cu numărul 42, a avut loc la Sala Pleyel din Paris, prezentator fiind, în premieră, actorul și regizorul francez Jerome Commandeur.

25 feb. 2017, 06:45
Premiile Cesar s-au decernat la Paris. Isabelle Huppert a fost desemnată cea mai bună actriţă

Artistul francez Gaspard Ulliel a primit vineri seara la Paris premiul Cesar pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul „Juste la fin du monde”.

Gaspard Ulliel, 32 de ani, îl interpretează în acest film pe Louis, un actor homosexuel și autor de succes bolnav de SIDA, care își regăsește familia după o absență de 12 ani și pe care trebuie să o anunțe că va muri curând.

Gaspard Ulliel i-a adus un omagiu lui Xavier Dolan, care are un fler „incomparabil” pentru actori, într-un mesaj citit de regizorul canadian. Actorul a lipsit de la ceremonie. „Filmează seara aceasta, cred că ar fi fost foarte fericit să fie aici„, a spus regizorul Xavier Dolan care a primit Cesarul în numele său.

Totodară, Xavier Dolan a primit premiul Cesar pentru cel mai bun regizor pentru filmul său „Juste la fin du monde”. Filmul cineastului canadian de 27 de ani Xavier Dolan, avându-i în distribuție pe Gaspard Ulliel, Vincent Cassel și Marion Cotillard, a fost distins cu Marele Premiu la ultimul festival de la Cannes și se regăsește pe lista celor nouă filme străine incluse în preselecția pentru premiul Oscar acordat celui mai bun film într-o limbă străină.

Fără nicio surpriză, premiul Cesar pentru cel mai bun film a fost acordat, din mâinile regizorului spaniol Pedro Almodovar, lui Paul Verhoeven, pentru „Elle”. Este filmul în care rolul principal este jucat de Isabelle Huppert, recompensată la rândul ei cu un Cesar pentru cea mai bună actriță. „Mulțumesc foarte mult Isabelle, te iubesc„, i-a spus regizorul olandez actriței. Actrița în vârstă de 63 de ani a fost deja recompensată cu un Golden Globe pentru acest rol al unei femei violate care încearcă să-și facă dreptate.

Aureolată de acest premiu, Huppert aspiră să se impună la premiile Oscar unde va avea o concurență dură din partea actrițelor Ruth Negga (Loving), Natalie Portman, (Jackie), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) și, mai ales, Emma Stone, protagonista principalului favorit, musicalul, La La Land.