Profesorii ameninţă că intră în grevă: Toate promisiunile au fost uitate sau amânate în ultimele luni

Profesorii vor să intre în grevă fiind nemulţumiţi de guvernanți la toate capitolele: salarii, drepturi câștigate în instanță, condiții mai bune în școli.

09 aug. 2017, 18:42

„Profesorii sunt, in continuare, bataia de joc a Guvernului!! Maririle de salarii, drepturile castigate in instanta, conditii mai bune in scoli, toate promisiunile au fost uitate sau amanate in ultimele luni. Mai intai s-a anuntat cu surle si trambite ca vor creste salariile de la 1 iulie 2017. Evident ca NU s-a mai intamplat asta si ne asteptam ca nici in 2018 sa nu se respecte promisiunile. De ce? Pentru ca asa s-a procedat in invatamant de fiecare data. Promisiuni au fost cu nemiluita, realizari… deloc! Acum, ministrul ne-a anuntat ca nici banii cuveniti in urma sentintelor judecatoresti ramase definitive nu se vor mai plati in septembrie. Poate in noiembrie, cine-o mai fi la guvernare atunci sa se descurce!”, scrie în petiția profesorilor.

Ei mai spun că s-au săturat să fie bataie de joc.

„Ne-am saturat sa fim bataia de joc a guvernantilor! De ce primarii si toti cei din primarii si-au votat salarii duble, dar pentru profesori nu sunt bani?!! De ce pentru medici se decide sa nu mai plateasca impozit la salariu, dar la profesori nu sunt bani?!! Haideti sa facem greva in invatamant pana se rezolva problemele. Ne-am saturat sa fim mintiti! Semnati petitia pentru greva in invatamant la data de 11 septembrie!! Poate se trezesc si liderii nostri sidicali si fac ceva in folosul nostru!!”.