PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme caldă cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru zilele următoare. Până sâmbătă, mercurul din termometre va urca până la 27 de grade Celsius, urmând ca duminica si luni vremea să se racească, astfel că valorile termice vor deveni uşor mai coborâte decât în mod normal în această perioadă.

12 mai 2015, 13:05
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme caldă cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius

PROGNOZA METEO MIERCURI. Temperaturile continua sa creasca si astfel vremea devine mai caldă decât in mod obisnuit la aceasta data, asteptam asadar maxime de la 20 grade in estul Transilvaniei si pe litoral pana la 28 grade in Banat. In prima parte a zilei mai ales vremea e in general frumoasa, cu cerul variabil, doar trecator sunt ceva innorari, mai ales dupa amiaza şi doar spre seară în nordul extrem şi în zona Munţilor Apuseni vor fi nori cu mai mare dezvoltare verticala ce pot lasa izolat plopi de scurta durata, reduse cantitativ, dar peste noapte averselae insotite de desc electrice, vant mai puternic si izolat chiar grindina se extind in vest si in nord-vest.

În Bucureşti, vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu maxime de 25…26 grade. Va fi o zi placuta si ca aspect, cu cer variabil, doar trecator se aduna mai multi nori fara sa lase insa ploi.

PROGNOZA METEO JOI. În vestul, in centrul şi nordul ţării precum şi zonele montane şi submontane vremea va deveni în general instabilă si se va raci cu pana la 5…6. Norii acopera temporar cerul aduc averse insotite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat va cădea grindină. În restul teritoriului vremea va fi în continuare caldă, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta spre seară şi la începutul nopţii, pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade in estul Transilvanieie si 29, poate chiar 30 grade în Lunca Dunării.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Zile cu temperaturi de vară, urmate de furtuni şi vijelii

În Capitala vremea ramane mai calda decat in mod obisnuit la aproape de mijlocul lunii mai, cu maxime in jur de 27 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate în orele serii când cresc semnificativ şansele pentru averse şi descărcări electrice.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi uşor instabilă. Insa mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii cerul se înnoreaza temporar şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în vest, in nord-vest şi in centru, în toate zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade in nord si in estul Transilvaniei si 27 de grade in sudul extrem.

În Capitală, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi în prima parte a nopţii când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi uşor instabilă, cu înnorări mai accentuate indeosebi dupa amiaza si noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 şi 28 de grade.

Duminica si luni vremea se raceste, astfel că valorile termice vor deveni uşor mai coborâte decât în mod normal în această perioadă, dar de marti se incalzeste usor. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a zilei duminica si luni, îndeosebi în sud, centru şi est, apoi vremea va deveni în general frumoasă.