PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Ce se întâmplă cu temperaturile săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi slabe izolate și unele intensificări ale vântului, în prima parte a zilei, în est și in sud-est.

21 sept. 2018, 16:03
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Ce se întâmplă cu temperaturile săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi variabil. Vântul va sufla cu ușoare intensificări în zona montană înaltă, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Temperaturile minime, ușor mai ridicate decât mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, vor fi cuprinse între 2..3 grade in depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de gradepe litoral.Va fi ceață, local în depresiuni, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea și izolat în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SAMBATA Nebulozitatea se va accentua treptat si vor fi averse și descărcări electrice, după-amiaza în Banat, Crișana, Maramureș și pe arii restrânse în Transilvania, iar spre seară și noaptea local în regiunile centrale, estice și de sud-est și izolat în rest. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 40…45 km/h și pe spații mai mici 50…60 km/h, în special în zona de munte, în vest, in nord și in centru. Temperatura aerului va scădea în vest și in nord-vest până la valori apropiate de normalul perioadei, iar în rest vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 18..19 grade in vest și 30 ..31de grade in sud, iar minimele între 6 și 18 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o temperatură maximă de 30…31 de grade. Peste zi cerul va fi mai mult senin, apoi înnorările se vor accentua, iar în a doua parte a nopții cresc sansele pentru averse, descărcări electrice și rafale de vant. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi slabe izolate și unele intensificări ale vântului, în prima parte a zilei, în est și in sud-est. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua, local în vest și in nord și izolat în centru, iar vântul se va intensifica, mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și la munte, unde pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci accentuat și se va apropia de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ploi, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Oltenia. În aceste zone vântul va fi moderat cu unele întensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade în vestul, nordul și centrul țării și între 22 și 30 de grade în rest, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali, unde vor fi condiții de brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. În cursul zilei, vremea va fi predominant frumoasă și caldă cu o temperatură maximă mai ridicată decât în intervalul precedent, de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 12 și 19 grade și minime între 1 și 9 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla, în general, moderat. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece cu o maximă în jurul a 21 de grade și minima de 5….7 grade, posibil mai scăzută în zon periferică.

DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, în a doua parte a intervalului.