Rasismul l-a costat scump: Adjunctul Poliţiei din Los Angeles a demisionat din funcţie

Adjunctul șefului poliției din Los Angeles și-a prezentat duminică demisia după ce a scris remarci rasiste împotriva musulmanilor, persoanelor de culoare, mexicanilor, și misogine în mesaje de uz intern, a anunțat biroul șerifului din metropola americană.

02 mai 2016, 08:44
Rasismul l-a costat scump: Adjunctul Poliţiei din Los Angeles a demisionat din funcţie

Șeriful Jim McDonnell a acceptat demisia adjunctului său, Tom Angel, pentru corespondență ‘deplasată, neprofesionistă și îngrijorătoare’ schimbată între 2012 și 2013 cu un al polițist din orașul Burbank, în apropiere de Los Angeles.

Într-unul din mesaje, de pildă, intrat în posesia cotidianului Los Angeles Times, Tom Angel a scris: ‘Toată lumea pare să se întrebe de ce musulmanii se aruncă în aer, când răspunsul e evident: fără cotlete de porc, fără femei goale, fără fotbal, mai au și mai mult de o soacră, nevestele lor miros mai urât decât măgarul (…) și pe urmă li se spune că după moarte toate se aranjează!’.

‘În pofida eforturilor numeroase pe care le-am depus în ultimul timp pentru a câștiga încrederea populației și a crește responsabilitatea și transparența, acest caz ne amintește că mai avem de lucru’, a declarat șeriful McDonnell într-un comunicat.

Citeşte şi Autorii mesajelor RASISTE de pe cortul de la Piaţa Universităţii, identificaţi şi REŢINUŢI

Contactat de Los Angeles Times, Tom Angel, a explicat că nu a avut intenția să jignească pe nimeni și că mesajul nu era destinat să fie făcut public.

Săptămâna trecută, trei polițiști din San Francisco au fost nevoiți să demisioneze după ce au fost făcute publice e-mailuri în care îi numeau pe membri unor minorități ‘barbari și animale sălbatice’.