RATB a redus numărul mijloacelor de transport în această vară

Mai puține autobuze și tramvaie pe străzile Capitalei. Regia Autonomă de Transport București a redus parcul circulant în această vară cu 10%. Concret, 119 autobuze, tramvaie și troleibuze rămân în garaje în această perioadă.

14 iul. 2015, 09:20
RATB a redus numărul mijloacelor de transport în această vară

„Parcul programat pentru sezonul de vară reprezintă 90% din cel aferent sezonului de iarnă. Întrucât vara este sezonul în care o mare parte din publicul călător intră în perioada de concedii de odihnă sau vacanţă, cererea de transport este redusă faţă de cea din alte perioade ale anului, astfel încât creşterea costurilor de exploatare aferentă unui parc majorat nu este justificată”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanții RATB.

Astfel, în prezent, în circulaţie se află 241 de tramvaie, 668 autobuze şi 167 troleibuze.

„În condiţiile în care traficul general se reduce ca intensitate, atenţia Regiei este îndreptată spre creşterea regularităţii serviciului oferit, cu reducerea întârzierilor la sosirea în staţie a vehiculelor, respectiv suplimentarea capacităţii de transport prin creşterea vitezei de exploatare a vehiculelor”, mai spun reprezentanții RATB.

Regia de Transport a Capitalei are mari probleme cu respectarea programului de transport, înregistrând un număr mare de curse nerealizate. Potrivit unui raport de monitorizare al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSPB), în aprilie 2015 au fost înregistrate 34.322 de curse pierdute pe toate cele trei tipuri de transport – autobuz, tramvai, troleibuz. Este vorba de curse pe care RATB a suspendat sau a întârziat executarea transportului față de programul de circulație.

„În luna aprilie numărul de curse pierdute (nerealizate) la nivel de operator pe toate cele trei tipuri de
transport se ridică la 34322 curse, justificate de starea tehnică precară a parcului, precum şi de
problemele generate de traficul aglomerat, blocări precum şi devieri de trafic impuse de lucrările edilitare”, se precizează în raportul AMRSPB.