Reacţia Moscovei la nota Republicii Moldova: „Conţinutul acestei note ridică multe întrebări. O vom studia”

Conținutul notei autorităților Republicii Moldova, în care oficialilor din această țară li se recomandă să se abțină de la călătorii în Federația Rusă, ridică multe întrebări, a declarat vineri pentru agenția de presă TASS ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin. "Conținutul acestei note ridică multe întrebări", a spus înaltul diplomat rus. "O vom studia", a adăugat el.
Iulian Tudor
10 mart. 2017, 12:36
Reacţia Moscovei la nota Republicii Moldova:

Karasin a confirmat că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a transmis MAE rus documentul primit joi de la Ministerul de Externe al Republicii Moldova. „Este necesar să fie examinată cu atenție, să ne uităm la fapte, și numai după aceea să discutăm serios această problemă”, a adăugat el.

Autoritățile moldovene au transmis joi o notă Rusiei, în care semnalează o serie de abuzuri comise împotriva unor oficiali moldoveni din parlament, guvern, servicii speciale și partide ale coaliției de guvernare din Republica Moldova la intrarea în Federația Rusă, recomandând ca oficialitățile moldovene să se abține să mai călătorească în Rusia până la rezolvarea acestei probleme.

Notificarea a fost făcută cu prilejul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, și președintelui legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, la întâlnire fiind prezenți și ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, ministrul justiției, Vladimir Cebotari, precum și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează Agerpres.

În acest context, agenția de presă TASS amintește că, anul trecut, Moscova și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de faptul că autoritățile de la Chișinău rețin cu regularitate jurnaliști și analiști politici ruși, multora dintre aceștia refuzându-le accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, scrie TASS, din Chișinău au fost expulzate echipele de televiziune „Rossia 24” și „Zvezda” (postul de televiziune al armatei ruse), dar și reprezentanți ai altor mass-media ruse, ca principal motiv de expulzare fiind invocată, în special, absența acreditării.

Citeşte şi Igor Dodon a numit un nou ambasador al Republicii Moldova în Rusia

În pofida acestei note, care riscă să afecteze relațiile dintre Moscova și Chișinău, președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va efectua în zilele de 17 și 18 martie o nouă vizită în Rusia, catalogând drept deplasată recomandarea făcută de conducerea guvernului și parlamentului ca oficialii moldoveni să evite să mai călătorească în Rusia până la soluționarea problemelor semnalate.

„Nu cunosc detalii despre cazurile menționate de cei de la guvern și parlament, dar din ce au comunicat public pot să trag concluzia că decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federația Rusă este una deplasată. E posibil să fi fost anumite disfuncționalități, așa cum avem și noi la frontiere, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Capital.ro
Lege pentru șoferii din România. PROPRIETARII de mașini trebuie să se prezinte la RAR
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Reguli noi pentru românii care trec granița! Timp de 2 ani trebuie să faceți asta!
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cine este Maria, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile caută principalul suspect
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini dramatice cu prinderea suspectului care ar fi ucis-o pe fetița de 8 ani din Botoșani
substantial.ro
Tragedie în Codăești: Tineri îndrăgostiți pier pier viața într-un accident rutier cu doar câteva zile înainte de nuntă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'