REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Prezenţa la vot la închiderea urnelor, la ora 21.00. Câţi români au votat la Referendum

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Prezenţa la vot la închiderea urnelor, la ora 21.00 a fost de 20,41%.

RomaniaTV.net
07 oct. 2018, 15:44
REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Prezenţa la vot la închiderea urnelor, la ora 21.00. Câţi români au votat la Referendum

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Prezenţa la vot la Referendumul pentru revizuirea Constituției a fost de 20,41% la închiderea secțiilor de votare. Astfel, Referendumul nu a întrunit cvorul necesar pentru a putea fi validat.

Conform datelor transmise de BEC, până la ora 21.00 au votat 3.731.704 de persoane.

Astfel, au fost 3.276.754 de votanţi pe listele permanente, 408.637 pe liste suplimentare şi 46.313 de votanţi cu urna mobilă.

Judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot au fost: Suceava – 30,67%, Dâmboviţa – 28,98%, Bihor – 28,92%, iar judeţele cu cea mai mică prezenţă au fost: Covasna – 8,50%, Harghita – 11,12%, Tulcea – 14,09%.

În Bucureşti, au votat 15,74%.

Referendum pentru revizuirea Constituţiei. Duminică sunt aşteptaţi la urne peste 17 milioane de votanţi. Secţiile s-au deschis

Sâmbătă, la închiderea secţiilor de votare, prezenţa la vot a fost de 5,72%.

Referendum pentru modificarea Constituţiei. Prezenţa la vot la ora 21.00, la închiderea urnelor

Curtea Constituţională – ultimul cuvânt în validarea referendumului

Rezultatele centralizate la nivel naţional de către Biroul Electoral Central, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot şi numărul voturilor nule, se înaintează, cu pază militară, la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la încheierea centralizării.

CCR prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

Legea de revizuire a Constituţiei intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului. CCR publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României şi în presă.

REFERENDUM FAMILIE: Secţii de votare suplimentate în străinătate

Condiţii de validare a scrutinului

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional să fie valabil este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată în luna septembrie de Senat.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Articolul 48 din Constituţie prevede că ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.