REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Elevii, extrem de slab pregătiţi la MATEMATICĂ

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Hunedoara (47,11%) au obţinut medii generale peste nota 5 la simularea examenului de Evaluare Naţională, cele mai slabe rezultate fiind la matematică, disciplină la care rata de promovabilitate a fost de 31%.

09 mart. 2015, 12:39
REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Elevii, extrem de slab pregătiţi la MATEMATICĂ

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Conform rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, 68,94% dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu au reuşit să obţină note mai mari de 5 la proba de Limba şi literatura română, iar la matematică testul a fost promovat de 31,26% dintre elevi, potrivit Agerpres. Rezultate bune au fost obţinute de elevii care studiază în limba maternă, astfel că la limba germană procentul celor promovaţi a fost de 90,9%, iar la limba maghiară de 78,13%.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015.Procentul mediilor generale peste 5 a fost de 47,11%. Comparativ cu simularea organizată la nivel judeţean în luna ianuarie rezultatele sunt mai bune la limba română, unde avem o creştere a numărului de note de promovare cu 10%. La fel şi în cazul mediilor peste nota 5, unde în ianuarie procentul celor promovaţi a fost de 38,64%„, a declarat Inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Citeşte şi: SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Ministrul Educaţiei cere şcolilor SOLUŢII pentru REZULTATE mai bune

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. În judeţul Hunedoara, 16 elevi au fost notaţi cu 10 la proba de Limba şi literatura română, iar 15 copii au primit nota 10 la Matematică. De asemenea, patru elevi au reuşit să obţină media generală 10.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. În ceea ce priveşte măsurile luate de Inspectoratul Şcolar Hunedoara pentru îmbunătăţirea rezultatelor, la nivelul fiecărei şcoli au fost întocmite grafice de pregătire suplimentară a elevilor. Acestea au fost afişate la fiecare instituţie de învăţământ în parte, fiind transmise şi părinţilor. Timpul alocat pregătirii este în funcţie de rezultatele obţinute la fiecare şcoală.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Ce-i aşteaptă pe elevi după rezultatele slabe