Salvamontiştii din Hunedoara, în ajutorul unui călugăr de la un schit din Retezat

Un călugăr de 75 de ani, de la schitul Dâlma Mare, situat în zona Câmpu lui Neag - Cheile Buţii, din Retezat, a fost salvat sâmbătă de o echipă a Salvamont Uricani, după ce bărbatul a suferit o hemoragie la picioare cauzată de o boală de care suferă de mai mult timp.

15 nov. 2014, 10:21
Salvamontiştii din Hunedoara, în ajutorul unui călugăr de la un schit din Retezat

Deoarece drumul spre schit este extrem de greu, iar accesul în zonă se poate face doar cu ATV-ul sau pe jos, o persoană de la schit a cerut ajutor salvamontiştilor. Aceştia s-au deplasat imediat în zonă şi au reuşit să-l aducă pe bolnav, pe o targă specială cu roţi, până la locul în care a putut ajunge un echipaj SMURD, potrivit Agerpres.

Bărbatul nu se putea deplasa singur. Am fost şase salvatori montani şi l-am transportat, pe jos, aproape trei kilometri, pe o potecă şi pe un drum forestier dezafectat, până într-un loc de pe DN 66 A, unde a putut urca o ambulanţă SMURD. Acţiunea de salvare a durat patru ore„, a declarat şeful Salvamont Uricani, Bogdan Danciu.

După ce i s-a acordat primul ajutor, pacientul a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la spital, pentru continuarea îngrijirilor medicale.

CITEŞTE ŞI: O familie cu un copil mic, căutată de salvamontişti în Valea Cernei