Scandal DE PROPORŢII în sportul românesc. Două sportive de top, DOPATE

Loredana Toma si Bianca Molie, doua dintre cele mai bune halterofile ale Romaniei, nu au fost prezente la CM din Kazahstan pentru ca au fost depistate dopate.

20 nov. 2014, 14:29
Scandal DE PROPORŢII în sportul românesc. Două sportive de top, DOPATE

„Nu am primit inca un document oficial la club, insa informatiile sunt ca ele sunt suspendate doi ani. Nici nu ne-a trecut prin cap vreodata ca se poate intampla asa ceva, ca se poate sa ne confruntam cu o asemenea problema. Nu am crezut, simplu! Eu ma asteptam ca ele sa plece la Mondiale, cand colo, le-am gasit in curtea clubului. Nu s-a intamplat niciodata ca un sportiv al CS Botosani sa fie depistat pozitiv la un control doping. Copiii acestia si-au ratat practic viata pentru ca nu mai au nimic, absolut nimic, niciun leu. Nu stiu cevor face in continuare, pentru ca, din cauza sportului, au neglijat si scoala, lucru cu care eu nu am fost niciodata de acord”, a declarat Mia Roata, sefa de la Botosani, conform Sport Total FM.

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), a confirmat ca Loredana Toma şi Bianca Molie au fost gasite dopate.

„Îmi pare rău şi pentru sportive şi e o situaţie extraordinar de neplăcută şi pentru noi ca federaţie. Sper ca ele să reuşească să treacă peste această perioadă deşi de cele mai multe ori sportivii abandonează”, a declarat Nicu Vlad.

Cele doua sportive vor rata participarea la Olimpiada din 2016.