Scandal la Spitalul Judeţean Vaslui. O asistentă şi un brancardier, acuzaţi că au jefuit un pacient

O asistentă de la Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a fost surprinsă de camerele de supraveghere dintr-o ambulanţă, în timp ce fura o sumă de bani din bagajul unui bătrân care era transferat la Secţia de Psihiatrie.

27 ian. 2016, 12:57
Scandal la Spitalul Judeţean Vaslui. O asistentă şi un brancardier, acuzaţi că au jefuit un pacient

Totul s-a intamplat in momentul in care pacientul, un barbat in varsta, era transferat cu o salvare de la Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui la Sectia de Psihiatrie a unitatii sanitare, care este situata la cativa kilometri distanta. Protocolul standard prevede ca in cazul unor astfel de transferuri, pe fisa pacientului sa fie trecute si date referitoare la bunurile de valoare pe care pacientii le au asupra lor sau la sumele de bani detinute de bolnavi, scrie invaslui.ro.

„Initial batranul in varsta de 80 de ani a fost internat la noi la urgente si de aici s-a decis ca el sa fie transferat cu o ambulanta la Sectia de Psihiatrie. Asistentul medical de acolo a observat ca pacientul nu are asupra sa o anumita suma de bani, care era trecuta pe foaia de observatie ca apartinandu-i. Pentru lamurirea situatiei a fost solicitata vizionarea inregistarilor de pe camerele de supraveghere, inregistrari care ne-au fost solicitate de Serviciul de Ambulanta si pe care le-am pus la dispozitia dumnealor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit acesteia, pe inregistrari se observa cum, in timp ce pacientul era transportat in sectie, asistenta medicala de pe ambulanta umbla in bagajul bolnavului. Prejudiciul in acest caz a fost recuperat, batrandul primind inapoi banii care i-ai fost sustrasi. Pana in acest moment, nu a fost depusa o plangere la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui.