Scenograful britanic Ken Adam a murit în somn

Scenograful britanic Ken Adam, renumit la Hollywood pentru imaginea personaului James Bond, a murit la vârsta de 95 de ani.

11 mart. 2016, 16:31
Scenograful britanic Ken Adam a murit în somn

Ken Adam a decedat în somn, joi, în casa sa din Londra, dupa o scurtă perioadă petrecută în spital. Britanicul este celebru pentru ideile strălucite pe care le-a adus seriei ”James Bond”, iar specialiştii au afirmat că filmele din această serie n-ar fi fost la fel fără el. Ken Adam a câştigat două Oscaruri pentru munca pe care a depus-o la şapte pelicule cu celebrul spion 007. Scenograful a lucrat pentru șapte dintre filmele James Bond, dar si pentru peliculele „Dr. Strangelove” sau „Chitty Chitty Bang Bang” (el fiind ce care a conceput masina emblematică, devenita celebră), informeaza BBC, potrivit Libertatea.

Moartea sa a fost confirmata de Christopher Frayling, biograful acestuia, care a declarat pentru BBC: ”A fost un om remarcabil. Roger Moore a declarat despre acesta că viața sa a fost cu mult mai interesantă decat mare parte a filmelor la care a lucrat. A fost un creator inovator de lumi pe care nu le vom putea vizita niciodată – camera războiului de sub Pentagon din «Dr Strangelove», interiorul Fort Knox din filmul «James Bond» «Goldfinger» – tot soiul de interioare pe care nu le vom vedea vreodată, dar el a reușit să creeze o imagine a acestora, mai reală decat realitatea însăți”, a declarat biograful Christopher Frayling.