Se încălzeşte! Iată cum să faci un grătar super delicios

Se anunță vreme numai bună de ieșit la picnic, la grătar, undeva în natură, cu cei dragi, gustând din bunătăți preparate cu multă pasiune. Mirosul răspândit de o friptură la grătar este inconfundabil. Urmează sfaturile noastre și vei face nu doar un grătar apetisant, ci și unul mai sănătos.

19 mai 2016, 11:42
Se încălzeşte! Iată cum să faci un grătar super delicios

Este foarte important ca atunci când gătești să respecți regulile de igienă. Despre acestea și multe altele, ne-a povestit nutriționistul Corina Zugravu, care subliniază că trebuie să te asiguri că ai rezervă suficientă de apă atunci când te apuci de treabă.

„Oamenii pun mâna pe carnea crudă, dar apoi nu au cu ce să se spele sau o fac necorespunzător. Acelaşi lucru şi în cazul legumelor de salată”, explică nutriționistul.

Cărbunele degajă substanțe cancerigene

În ceea ce priveşte prepararea cărnii, specialistul spune că în urma arderii cărbunelui sau lemnului, se degajă substanţe cancerigene, care se impregnează în carne. De aceea, pentru a limita acest risc, foloseşte brichete speciale, din mangal, pentru grătar. Se găsesc în comerț și sunt accesibile.

De ce e bine să eviți grătarul de pui

Nu pune carnea direct pe flacără. E mai bine să eviți acest obicei nesănătos și să aştepți ca focul să ardă mocnit. Alege să prepari carne cât mai slabă, tăiată subţire, pentru a se pătrunde bine.

În aceea ce privește carnea de pui, nutriţionistul spune că „e greu de preparat, nu se pătrunde bine la articulaţii şi e risc mare de toxiinfecţie cu bacteriile Salmonella sau Campylobacter.

Mai degrabă este bun peştele sau o carne slabă de purcel. Ar merge şi piept de găină dezosat”, sfătuiește specialistul.

Ia carne de mici de la măcelari

Încearcă să cauți o sursă bună de carne pentru mici, de exemplu de la o măcelărie cu vechime. De regulă, nu prea ştim ce conţine carnea de mici din comerţ, aşa că e mai bine să vezi cu ochii tăi cum este tocată și amestecată carnea.
Nu de alta, dar eviți astfel să cumperi puțină carne și mai multă grăsime, zgârciuri și sare.

Îți vine să crezi sau nu, dar desfaci banana în mod greșit. Iată 3 alimente pe care le-ai decojit greşit până acum.