Sfatul nutriţionistului: Nu ştiai că trebuie să mănânci AŞA în timpul menstruaţiei

Pe lângă durerile menstruale, dintre simptomele aferente sindromului premenstrual, cele mai neplăcute sunt, cu siguranţă, balonarea, constipaţia şi alte probleme ale sistemului digestiv. Unde mai pui că poftele apărute din senin îţi strică de fiecare dată planul de slăbit pe care l-ai respectat cu sfinţenie. Află cum poţi preveni astfel de probleme acordând o mai mare atenţie alimentaţiei în timpul menstruaţiei.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 14:15
Sfatul nutriţionistului: Nu ştiai că trebuie să mănânci AŞA în timpul menstruaţiei

Pentru a evita crampele, poftele şi alte neplăceri asociate menstruaţiei, respectă, pe cât posibil, cât mai multe dintre următoarele recomandări oferite de nutriţionist:

1. Concentrează-te asupra proteinelor slabe şi fibrelor

O alimentaţie bazată pe proteine şi fibre te ajută să menţii nivelul zahărului din sânge sub control, ceea ce duce la temperarea poftelor în timpul menstruaţiei, spune Jaclyn London, nutriţionist la Mount Sinai Hospital.

Această regulă este importantă în special după-amiaza, când poftele ating pragul critic, aşadar încearcă să iei o gustare constând într-o pară sau un măr şi o linguriţă de unt de migdale, de arahide sau o felie de brânză.

Citeşte şi  De ce te îngraşi la menstruaţie? Am aflat răspunsul

2. Adoptă o strategie inteligentă în ceea ce priveşte repartizarea meselor

Specialistul sugerează să împarţi cele trei mese principale ale zile în porţii mai mici, pe care să le consumi la intervale mai scurte. Această strategie combate starea de greaţă şi crampele apărute în perioada menstruaţiei. Este important să ai un nivel saţietate constant. Dacă aştepţi până îţi este exagerat de foame sau consumi prea multe alimente la o singură masă rişti ca starea de disconfort deja existentă din cauza perioadei sensibile prin care treci să se accentueze.

Citeşte mai mult pe feminis.ro