Simona Halep, alături de copii la Bucureşti. Când debutează la Bucharest Open

Simona Halep (5 WTA) este favorita principală la BRD Bucharest Open, turneu de categoria WTA International, dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari, care va avea loc la Arenele BNR din Capitală în perioada 11-17 iulie. La competiție vor mai participa şi Monica Niculescu, Patricia Maria Ţig şi Andreea Mitu, iar alte trei junioare române, Elena Gabriela Ruse, Georgia Andreea Crăciun şi Ioana Mincă, au primit wild-card-uri.

11 iul. 2016, 15:46

La competiția din Bucureşti şi-au mai anunţat prezenţa Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA), câştigătoarea ediţiei 2015 a BRD Bucharest Open, Sara Errani (Italia, 21 WTA), Laura Siegemund(Germania, 42 WTA), Danka Kovinic (Muntenegru, 52 WTA), Yulia Putintseva (Kazahstan 39 WTA), Denisa Allertova (Cehia, 82 WTA) și Teliana Pereira (Brazilia, 88 WTA).

La astfel de competiții sunt foarte importante acțiunile de promovare a sportului alb în rândul celor mici. Cel mai așteptat moment de către copii al celei de-a treia ediții a BRD Bucharest Open a fost Kids Day Dr. Oetker – Paula Pudding. Simona Halep alături de Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Elena Ruse au schimbat mingi cu cei mici, iar mascota Dr. Oetker, Văcuţa Paula, i-a întampinat cu bunătăți. Sute de copii au primit nu doar autografe, ci şi un desert racoritor numai bun pentru zilele calduroase. Pe toata durata turneului, jucătoarele de top WTA se pot energiza de la micul dejun cu Musli Vitalis.

Simona Halep va debuta contra cehoaicei Barbora Krejcikova la Bucharest Open, marţi, la ora 19:30. Câștigătoare a ediției inaugurale, din 2014, Simona Halep (24 ani, 5 WTA) este principala favorită a turneului de la București, în timp ce Barbora Krejcikova (20 ani) se află pe locul 188 în clasamentul mondial.

„E pentru prima dată când voi juca împotriva ei, voi avea emoții, pentru că voi juca acasă, dar sper să fie bine”, a prefațat partida Simona Halep, care va juca în optimi contra învingătoarei din meciul dintre o jucătoare venită din calificări și Katerina Kozlova, din Ucraina.

Programul complet al zilei de marti:

Terenul central, de la ora 14.00

Monica Niculescu (Romania, nr.5) – Andreea Mitu

Patricia Maria Tig (Romania) – Ioana Minca (Romania, wild-card)

Anastasija sevastova (Letonia, nr.7) – Elena-Gabriela Ruse (Romania, wild-card)

nu inainte de ora 19.30

Simona Halep (Romania, nr.1) – Barbora Krejcikova (Cehia)

Terenul 1, de la ora 14.00

Teliana Pereira (Brazilia) – Laura Siegemund (Germania, nr.4)

Aleksandra Krunici (Serbia) – Sara Errani (Italia, nr.2)

Elita Kostova (Bulgaria, venita din calificari) – Francesca Schiavone (Italia, wild-card)

Terenul 4, de la ora 14.00

Sesil Karatantseva (Bulgaria) – Polona Hercog (Slovenia)

nu inainte de ora 15.30

Ysaline Bonaventure (Belgia) – Pauline Parmentier (Franta)

Katerina Kozlova (Ucraina) – Isabella Sinikova (Bulgaria, venita din calificari)

Terenul 7, de la ora 14.00

Misa Eguchi (Japonia, venita din calificari) – Maria-Teresa Torro-Flor (Spania)

Nadia Podorska (Argentina, venita din calificari) – Danka Kovinici (Muntenegru, nr.6)

Polina Leikina (Rusia) – Shilin Xu (China, lucky loser).