Soldatul care a evadat în Coreea de Sud era ca un vas găurit. Medicii nu puteau „să pună destul sânge în el”

Soldatul nord-coreean care a reușit anul trecut să evadeze prin Zona Demilitarizată către Coreea de Sud a acordat recent un interviu în care a povestit cum e viața sub regimul Kim Jong-Un.

22 nov. 2018, 18:59
Soldatul care a evadat în Coreea de Sud era ca un vas găurit. Medicii nu puteau „să pună destul sânge în el”

El a fost împușcat de cinci ori de foștii săi camarazi când trecea granița dintre cele două Corei. Soldații sud-coreeni l-au tras la adăpost, iar medicul militar care l-a operat a spus că era ca un ”vas găurit. Nu puteam să punem destul sânge în el”.  Acum, el e o persoană nouă cu un nou nume în Coreea de Sud.

Bărbatul a povestit că majoritatea tinerilor care trăiesc în Coreea de Nord nu au nicio loialitate față de Kim Jong-Un, potrivit b1.ro

Citeşte şi Donald Trump ştie despre rachetele ascunse ale Coreei de Nord

”Dacă nu ai bani sau putere, mori într-un șanț”, a mai completat tânărul, potrivit CNN.

El a mai spus că soldații care au tras în el îi erau prieteni, dar îi înțelege: ”Dacă nu ar fi tras, ar fi fost aspru pedepsiți. Dacă eram în locul lor, aș fi tras și eu”.

În interviu, nord-coreeanul a mai susținut că atunci când era polițist se făcea că nu-i vede pe cei care încălcau legea, asta dacă îi dădeau bani. Pe cei care nu dădeau mită îi amenința cu închisoarea.