Spală-te pe dinţi cu căpşune. Trucuri surprinzătoare pentru dinţi mai albi şi un zâmbet de milioane

Cine nu o invidiază pe Julia Roberts şi al ei zâmbet de milioane? Dacă vrei să iei nota 10 la următorul control stomatologic, iată câteva sfaturi de la specialiştii Ivillage.com.

13 apr. 2014, 05:43
Spală-te pe dinţi cu căpşune. Trucuri surprinzătoare pentru dinţi mai albi şi un zâmbet de milioane

1. Bea o gură de ceai verde după fiecare masă

Bacteriile din gură formează placa. La rândul sau, placa produce acizi care strică dinţii. Pentru a reducere placa, bea ceai verde după fiecare masă. Potrivit unor studii realizate la Universitatea din Rochester, substanţele din ceaiul verde împiedică bacteriile să se lipească de dinţi.

2. Spală-te pe dinţi cu căpşune

Ţi-ai dori să ai dinţii mai albi? Amestecă o căpşună mare şi coaptă cu bicarbonat şi fă o pastă groasă. Apoi freacă-te cu această pastă pe dinţi timp de trei minute. La final, clăteşte bine gură. „Căpşunele conţin acid malic, un agent de înălbire natural, care este şi mai puternic dacă este combinat cu un abraziv moale, cum este bicarbonatul de sodium”, spune Mark Breiner, medic dentist, autorul cărţi „Whole-Body Dentistry”.

Citeşte şi De la ce vârstă trebuie să se spele COPIII pe dinţi? Cum alegem PASTA şi PERIUŢA pentru micuţi

3. Nu uita de lactate

Potrivit cercetătorilor japonezi, două-trei porţii pe zi de brânză, lapte sau iaurt, înjumătăţesc riscul de a dezvoltă boli gingivale. În plus, calciul ajută la întărirea dinţilor şi gingiilor, aşa cum se întâmplă cu oasele.

 4. Renunţă la băuturile energizante sau pentru sportivi

Într-un studiu recent realizat la Universitatea din Illinois, se pare că femeile sunt afectate de băuturile energizante sau pentru sportivi. Mai exact, femeile sunt predispuse la îngălbenirea dinţilor şi la apariţia petelor dentare dacă beau aceste lichide care conţin acizi ce atacă smalţul dinţilor. Specialiştii spun că dacă nu poţi renunţa la aceste băuturi, le poţi bea cu paiul, astfel încât dinţii să între cât mai puţin în contact cu ele.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO