SPP a trimis raportul privind protecţia informativă a lui Traian Băsescu

SPP a trimis, luni, Comisiei pentru apărare a Senatului, raportul solicitat privind modul în care Serviciul a asigurat protecţia informativă a preşedintelui Traian Băsescu.

30 iun. 2014, 11:58
SPP a trimis raportul privind protecţia informativă a lui Traian Băsescu

Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au decis săptămâna trecută să solicite SPP un raport referitor la modul în care preşedintele Traian Băsescu a fost informat despre activitatea fratelui său, fără a-l audia pe şeful SPP, Lucian Pahonţu.

Scandalul Bercea-Băsescu. SPP trebuie să predea un raport către Comisia pentru apărare din Senat

Şeful SRI, George Maior, a fost audiat, săptămâna trecută, la Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului. Maior a declarat că SRI a transmis informări despre clanul Bercea, de-a lungul timpului, la organele de urmărire penală, dar şi preşedinţilor Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

Maior a precizat că Traian Băsescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea clanului Bercea, însă că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului.

„Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată”, a spus directorul SRI.

Băsescu, despre reacţia liderilor europeni după ce Parlamentul i-a cerut DEMISIA: S-a râs direct