Starea militarilor români răniţi în Afganistan se îmbunătăţeşte

Starea de sănătate a militarilor internaţi în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, are o evoluţie pozitivă.

16 apr. 2014, 13:16
Starea militarilor români răniţi în Afganistan se îmbunătăţeşte

Militarii răniţi au fost vizitaţi miercuri de familii, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Duşa i-a mulţumit comandantului Centrului medical, colonel Judith Lee, în numele tuturor militarilor români, pentru îngrijirile şi condiţiile asigurate răniţilor, oferindu-i acesteia Emblema de Onoare a Armatei României.

„De-a lungul timpului, prin acest spital au trecut peste 65 de militari români, răniţi în diferite teatre de operaţii. Mă bucur să mă aflu astăzi aici, împreună cu familiile militarilor noştri, mai ales că se apropie şi Sărbătorile Pascale, să simtă că sunt mai aproape de casă”, a spus ministrul.

VEZI ŞI FILM EMOŢIONANT în MEMORIA SOLDATULUI UCIS: A fost condus pe ultimul drum de peste 1000 de oameni VIDEO

La rândul său, colonelul Lee a spus: „Vreau să vă asigur că vom fi mereu aici pentru a vă îngriji răniţii. Şi doresc să mulţumesc tuturor militarilor români pentru participarea la operaţiunile din teatrul de operaţii din Afganistan”.

În cadrul unei scurte ceremonii, ministrul Apărării Naţionale l-a înaintat în grad pe sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, mulţumindu-i pentru curajul său şi pentru felul în care şi-a făcut datoria, exprimându-şi speranţa că prezenţa familiei îi va aduce alinare.

De asemenea, ministrul Apărării le-a înmânat Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa I, caporalilor clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru.

Pe timpul vizitei la baza militară din Ramstein, ministrul Duşa s-a întâlnit cu generalul-maior Richard C. Longo, locţiitor al comandantului Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa şi comandant al Forţelor Terestre ale SUA în cadrul NATO.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, la sfârşitul lunii martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă.