SUPTUL DEGETULUI. Ce spune acest gest despre copilul tău şi cum îl poţi dezobişnui

Viata de mamica este plina de activitati, unde pe langa ingrijirea copilului mai apar si alte sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti. Si ce faci daca ai nevoie ca micutul tau sa stea cateva clipe linistit? O varianta ar fi sa il asezi intr-un scaun de masa pentru bebe si sa ii dai o hartie si cateva creioane pentru a se juca.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 21:52
SUPTUL DEGETULUI. Ce spune acest gest despre copilul tău şi cum îl poţi dezobişnui

Cand micutul sau micuta ta vor avea ceva in manuta vei putea observa ca au tendita de a-l baga in gura. Acest obicei provine inca din perioada intrauterina. In timpul celor noua luni copilasul tau capata obiceiul de a suge degetul. Nu te speria ca mica ta comoara va pati ceva grav. Din contra, specialistii au demonstrat faptul ca prin intermediul acestui obicei copiii invata sa cunoasca universul ce-i inconjoara si „il incearca”.

Interesant de stiut este ca suptul degetului in perioada intrauterina este interpretata de unii medici ca fiind o explorare a propriului corp: copilul intra in contact cu o parte a trupului sau, invatand sa se cunoasca inca din primele luni de cand se afla in burtica mamei.

De asemenea, unele cercetari medicale afirma ca degetul supt de catre copil in perioada intrauterina le va putea indica parintilor cu ce mana va scrie copilul. Astfel, daca vei observa la ecografie ca micutul tau suge degetelul de la mana stanga, acesta va fi stangaci, iar daca degetelul este de la manuta dreapta, copilasul tau va scrie cu mana dreapta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO