Tibor Selymes, cercetat de DNA pentru un accident din 2012. Acesta ar fi minţit că nu se afla la volan

Procurorii DNA au cerut şi au obţinut redeschiderea dosarului accidentului. Fostul internaţional Tibor Selymes, soţia sa şi patru poliţişti, printre care şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov, au calitatea de făptuitori.

15 nov. 2016, 07:12
Tibor Selymes, cercetat de DNA pentru un accident din 2012. Acesta ar fi minţit că nu se afla la volan

Pe 15 ianuarie 2012, un autoturism în care se afla şi fostul mare internaţional Tibor Selymes a fost implicat într-un accident rutier la Timişu de Jos. Maşina în care se afla fundaşul stânga al Generaţiei de Aur, un BMW X5, a intrat pe contrasens şi a lovit un Hyundai, în care se aflau 4 militari, aruncându-l la 5 metri de pe carosabil.

După producerea accidentului, maşina în care se afla Selymes – una luată în leasing de clubul Astra Ploieşti, la care fostul fotbalist a fost antrenor pentru o perioadă de mai bine de un an – a părăsit locul faptei. Motivaţia lui Selymes a fost că nu a vrut să dea ochii cu presa, fiind un personaj atât de cunoscut. Mai mult, el a spus că la volanul maşinii se afla iubita lui, Daniela Călin, chiar dacă au existat persoane care au afirmat că la volan s-ar fi aflat un bărbat şi nu o femeie. Fostul fotbalist a fost găsit de poliţişti la scurt timp după accidentul de la Timişu de Jos şi dus la Spitalul Judeţean Braşov pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeşte şi Fostul fotbalist Tibor Selymes, implicat într-un accident. Patru militari au fost răniţi VIDEO

Acum, procurorii DNA Braşov au cerut instanţei de judecată să confirme redeschiderea urmăririi penale în acest caz. Potrivit Bună Ziua Braşov, Tribunalul Braşov a admis cererea, decizia fiind definitivă. Astfel, cercetarea penală va fi reluată in rem de către DNA Braşov. În acest dosar figurează fostul fotbalist, soţia acestuia, precum şi 4 poliţişti, iar fiecare dintre cele 6 persoane are calitate de făptuitor. Printre poliţişti se numără şi şeful de la Circulaţie din acea perioadă, Claudiu Tămîrjan, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce ceilalţi poliţişti sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.