Tomograf de peste un milion de lei inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca

La Ambulatoriul Integrat al Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a fost dat în folosință vineri un computer tomograf de ultimă generație, al cărui cost depășește un milion de lei.

19 iun. 2015, 12:09
Tomograf de peste un milion de lei inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca

„Achiziționarea noului aparat de scanare corporală a fost posibilă în urma finanțării investiției din bugetul județului Cluj, ca urmare a adoptării Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 33 din 12 februarie 2015, forul administrativ al județului Cluj alocând nu mai puțin de 968.000 de lei pentru achiziționarea acestui computer tomograf care intră în dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Boli Infecțioase din strada Moților, nr. 19. Această sumă extrem de consistentă s-a adăugat avansului de 100.000 de lei deja alocat de Consiliul Județean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziționarea acestui aparat medical de maximă importanță pentru activitatea spitalului și pentru pacienții clujeni”, se arată într-o informare a CJ Cluj, potrivit Agerpres.

Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, afirmă că investițiile în sănătate reprezintă o prioritate a mandatului său.

„Acest nou tomograf care, începând de astăzi, va fi pus la dispoziția pacienților, constituie o investiție mai mult decât necesară și utilă și care vine în beneficiul direct al cetățeanului. Numai când ești în suferință înțelegi cu adevărat valoarea inestimabilă a unui aparat de acest fel, mult mai performant, cu costuri infinit mai scăzute decât examinarea cu rezonanță magnetică, dar și cu rezultate mult mai bune. Investițiile în sănătatea oamenilor și în dezvoltarea și dotarea sectorului medial clujean reprezintă o prioritate majoră a mandatului meu și profit de acest prilej să reiterez intenția mea fermă de a realiza, în cel mai scurt timp posibil, Spitalul Pediatric Monobloc care să reunească toate secțiile actualului Spital de Copii, răspândite în întregul municipiu, și care să fie capabil să ofere servicii medicale integrate și prompte pacienților”, a menționat Mihai Seplecan.

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii va aloca banii pentru aparatura necesară la Spitalul Floreasca

Potrivit specialiștilor, noul computer tomograf va contribui la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului și va vizualiza mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigațiile standard vor fi mult mai reduse comparativ cu examinarea tip RMN. În plus, modelul de computer tomograf achiziționat va contribui la reducerea cu 30-40% a dozei de iradiere pentru pacient și va consuma cu 40% mai puțină energie.