Un responsabil american avertizează: Europa se confruntă cu o AMENINŢARE REALĂ din partea Rusiei

Locotenent generalul Frederick "Ben" Hodges a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu acordat unui cotidian britanic, în timp ce a participat la un exerciţiu militar de amplasare a 750 de rachete Patriot la periferia Varşoviei.

19 apr. 2015, 12:51
Un responsabil american avertizează: Europa se confruntă cu o AMENINŢARE REALĂ din partea Rusiei

„Nu este o presupunere. Există o ameninţare rusă”, a declarat Frederick într-un interviu acordat publicaţiei Daily Telegraph . „Când vezi modul nesigur în care zboară avioanele ruse, fără transpondere, în apropierea avioanelor civile, acesta nu este un comportament profesional”, a explicat el.

Generalul american a făcut aceste comentarii după o serie de agresiuni din partea Moscovei iritate de exerciţiile militare comune ale Alianţei cu ţări din Europa şi de ţări şi ţările scutului de rachetă. Astfel, avioane de luptă ruseşti au zburat la limita sau au intrat chiar în spaţiul aerian al unor ţări, în special al republicilor baltice, iar nave şi submarine ruseşti au făcut la rândul lor „demonstraţii ” de intimidare.

Citeşte şi Ponta: România este o ţară sigură, pentru că nu este singură

Generalul american a amintit şi de episodul petrecut luna trecută, când ambasadorul rus în Danemarca a avertizat această ţară să nu adere la scutul antirachetă din Europa, pentru că, în caz contrar, navele de război daneze vor fi ţintele rachetelor nucleare ruseşti.

Rusia a decis recent să amplaseze rachete Iskander în enclava Kaliningrad, între Lituania şi Polonia şi intenţionează să militarizeze puternic Crimeei, unde vrea să trimită şi bombardiere.Având în vedere toate acestea, generalul american a avertizat că „cea mai bună asigurare” pentru ţările Alianţei este „să fie unite”.