Lovitură pentru PNL: UNPR NU va vota moţiunea de cenzură. REACŢIA liberalilor

UNPR nu va vota moţiunea de cenzură a PNL. Partidul condus de Gabriel Oprea a făcut anunţul într-un comunicat de presă, după ce, în cursul dimineţii, liderii liberali anunţaseră că urmează să aibă negocieri cu cei de la UNPR pentru a-i convinge să susţină moţiunea. Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au refuzat să facă declaraţii după anunţul UNPR, însă purtătorul de cuvânt al liberalilor a precizat că discuţiile au început după momentul depunerii moţiunii şi vor continua.

23 sept. 2015, 13:55
Lovitură pentru PNL: UNPR NU va vota moţiunea de cenzură. REACŢIA liberalilor

UNPR „își reafirmă susținerea pentru coaliție, pentru guvernul din care face parte și pentru președintele României, pe problemele ce țin de securitatea națională”, se arată în comunicatul de presă, dat miercuri publicităţii.

„UNPR nu va vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului”, se mai precizează în comunicat. 

Anunţul vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ar fi un rezultat bun dacă moţiunea de cenzură a PNL va trece de Parlament. De asemenea, liderii PNL s-au întâlnit cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Ar fi un rezultat BUN dacă va trece moţiunea. Suntem UNICI cu un premier trimis în judecată

La finalul discuţiilor cu UDMR, Vasile Blaga a anunţat că, în cursul zilei, PNL va purta negocieri şi cu UNPR. Partidul lui Gabriel Oprea a ieşit însă la rampă cu acest comunicat de presă prin care anunţă că nu va vota moţiunea de cenzură.  

„Ca de fiecare dată, UNPR optează pentru stabilitate și consecvență, două atuuri pe care România le-a avut în ultimii ani și datorită cărora rezultatele guvernării încep să se simtă în viața de zi cu zi a cetățenilor. Prin deciziile sale, Uniunea a contribuit în mare măsură la consolidarea acestui climat de stabilitate și își va continua activitatea politică respectând aceleași principii. Suntem corecți cu partenerii noștri, ne respectăm cuvântul dat și suntem în continuare în slujba prosperității și siguranței românilor, adică în slujba interesului național.

Prin opțiunile asumate, considerăm că venim în întâmpinarea așteptărilor legitime ale simpatizanților noștri, dar și ale românilor în general. Oamenii vor rezultate în economie, vor un nivel de trai mai ridicat, vor mai mult respect pentru valorile naționale și vor garanții sporite de securitate națională și siguranță publică. UNPR este un partid național, care își propune să participe la îndeplinirea acestor așteptări prin toate deciziile sale.

CITEŞTE ŞI NEGOCIERI PNL-UDMR pentru dărâmarea Guvernului Ponta. Urmează discuţii cu UNPR

Considerăm că acest guvern este unul bun și trebuie să meargă mai departe. În plan politic, suntem alături de partenerii noștri din PSD, continuăm parteneriatul corect cu Președintele României și încurajăm dialogul orientat spre consens atât între Putere și Opoziție, cât și între partide și societate. Avem nevoie de acest consens, dar el trebuie să vizeze prioritățile românilor și nu prioritățile partidelor. Din acest motiv, UNPR nu va vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului”, se arată în comunicatul UNPR.

REACŢIA PNL

Liderii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au refuzat să comenteze anunţul UNPR. Întrebaţi la plecarea de la sediul PNL cum comentează decizia partidului lui Oprea, Vasile Blaga i-a trimis pe jurnalişti pentru a obţine un răspuns la purtătorul de cuvânt al partidului. 

Am demarat dialogul cu toate partidele parlamentare.  Există în acest moment o serie de întâlniri cu toate grupurile parlamentare dar şi cu cei independenţi,  pentru a încerca să generăm o majoritate pentru succesul acestei moţiuni.„, a spus ulterior purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre întâlnirea cu UNPR, Stroe a spus: „Discuţiile cu UNPR au început şi vor continua. Nu este vorba doar de o simplă întâlnire, ci de nişte discuţii care sperăm noi să se concretizeze zilele următoare. Au existat deja discuţii la nivelul celor două partide şi vor continua. Din momentul depunerii moţiunii de cenzură au existat discuţii şi vor continua. Discuţiile care au fost începute vor continua cu conducerea UNPR”.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor Eugen Nicolăescu a citit, miercuri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură a liberalilor, intitulată „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, semnată de 180 de parlamentari.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţi, 29 septembrie.