Veste bună pentru bugetari! De la 1 iulie 2017, vor primi câte un TICHET de VACANŢĂ egal cu valoarea salariului minim pe economie

Publicat: Marţi, 24 Ianuarie 2017 18:07 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2017 09:05 // Sursa: romaniatv.net

Bugetarii vor primi începând cu 1 iulie 2017 câte un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim pe economie, a anunţat ministrul Turismului Mircea Dobre. Tichetul poate fi folosit în ţară, oriunde şi oricând, până la finalul anului în curs. 

"Tichetele de vacanţă o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanţă de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar“, a declarat ministrul Turismului Mircea Dobre pentru profit.ro. 

Ministrul Turismului a mai amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, Dobre vrea ca cele de vacanță să fie online.

"Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie", a mai spus Mircea Dobre.

La sfârşitul anului trecut, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunța că Guvernul va acorda un tichet de vacanță în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. La acel moment, el estima că tichetul va fi introdus din luna martie.

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 18:59
Răspunde | Votează email 0 email
marin claudiu
As dori sa-mi raspunda cineva la intrebarea ,,Cum se va face decontarea pt.cei care au luat biletul deja ?''Multumesc!
27 ian 09:44
Răspunde | Votează email 0 email
0000
Ce frumos . Noi astia de la privat ne rupem coatele ca sa primeasca bugetarii tichete cadou. Fain va sta. Cu ce sunt mai presus ei decat restu?
Peste tot unde mergi nu exista sa nu dai de un funtionar public aflat in timpul serviciului care isi face omu cumparaturile si ca doar dupa servici are si el alte treburi. Munca de teren cica.Bataie de joc.
26 ian 19:15
Răspunde | Votează email 0 email
pedro
PSD-ul,a fost votat si de cei din mediul privat,asa ca....mai vin alegeri
24 ian 19:29
Răspunde | Votează email 2 email
pandele viktor
Multe zerouri la cap si coada !! Stirilr de la rtv pot fi folosite ca hartie igienica !!!E de ajuns sa vezi ce invitati retardati sunt de obicei !!!
24 ian 19:07
Răspunde | Votează email -2 email
Vasile
http://www.evz.ro/fara-premii-si-tichete-de-masa-pentru-bugetari.html
1
EUR
4.6660
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H