Yoko Ono, văduva lui John Lennon, internată de urgenţă la un spital din New York

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, a fost spitalizată de urgenţă la New York, vineri seară, din cauza unor simptome severe, asemănătoare celor care sunt cauzate de gripă.

27 feb. 2016, 09:13
Yoko Ono, văduva lui John Lennon, internată de urgenţă la un spital din New York

Informaţia a fost confirmată de agentul de presă al artistei, Elliot Mintz, care a dezminţit însă zvonurile apărute în presa americană, potrivit cărora Yoko Ono, în vârstă de 83 de ani, ar fi suferit un accident vascular cerebral (AVC) sau un infarct. 

Eliott Mintz spune că Yoko Ono a fost spitalizată ca măsură de precauţie, la recomandarea medicilor, şi că vedeta va fi externată cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă. Potrivit news.ro, Sean Ono Lennon, fiul lui Yoko Ono şi John Lennon, a confirmat la rândul lui aceste informaţii prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. 

Citeşte şi Văduva lui John Lennon a dezvăluit că s-a iubit cu Hillary Clinton, în anii 70: „Am avut o aventură”

„Salut. Au fost doar zvonuri inventate de presă. Nu a suferit un accident vascular cerebral. Este doar deshidratată şi obosită. Acum se simte bine. Vă mulţumim tuturor pentru grija ce ne-o purtaţi„, a scris Sean Ono Lennon în acel mesaj online. 

O ambulanţă a sosit în faţa celebrei clădiri Dakota din New York, în care locuieşte artista, vineri seară, în jurul orei locale 21.00. Yoko Ono, care acuza simptome severe, asemănătoare celor gripale, a fost sfătuită de medici să se interneze şi să petreacă noaptea de vineri spre sâmbătă la spital. 

Potrivit bbc,com, artista este internată la spitalul Mount Sinai Roosevelt din cartierul newyorkez Manhattan. 

Cariera ei artistică se întinde pe durata a peste cinci decenii. În 2015, celebrul MoMA (Muzeul de Artă Modernă/ Museum of Modern Art) din New York a marcat realizările deosebite ale artistei de origine niponă printr-o expoziţie specială ce a inclus operele sale de debut, pentru a evidenţia modul în care ideile revoluţionare ale lui Yoko Ono au influenţat dezvoltarea artei în metropola americană, în anii 1960. 

Yoko Ono, video-artist, muzician experimental şi cineast, a fost descrisă în trecut de John Lennon în felul următor: ”Yoko este cel mai renumit artist necunoscut din lume; toată lumea îi cunoaşte numele, dar nimeni nu ştie cu adevărat ceea ce creează ea”. 

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul lor – Sean Ono Lennon – s-a născut în 1975. John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii Dakota din New York. Yoko Ono locuieşte în continuare în acea clădire. 

viewscnt