Pentru o inimă sănătoasă ai nevoie să acorzi atenți orarului tău zilnic astfel încât să nu sari peste mese, să eviți pe cât posibil nopțile albe și mai ales viciile precum fumatul sau alcoolul.
Însă pe lângă aceste tabieturi mai sunt câteva ce au un efect devastator asupra sănătății cardiace. Unul dintre exemplele elocvente este privitul la televizor cu orele. Această acțiune deși aparent te ajută să te relaxezi, crește riscul apariției unui infarct sau a unui accident cerebral, chiar dacă în rest ai o viață destul de echilibrată.
Citeşte şi Cum să te menţii suplu toată viaţa
Explicația vine din faptul că stai în pat sau în canapea într-o poziție ce nu avantajează deloc sistemul circulator și respirator.
Lipsa de mișcare
Ca să combați acest risc este indicat ca după aproximativ 15 minute de stat în pat sau pe scaun să te ridici și să faci câțiva pași. Nu, nu este o glumă, mișcarea reprezintă o porție de sănătate curată pentru organismul tău, iar sedentarismul este o problemă din ce în ce tot mai des întâlnită.
În plus, dacă te confrunți și cu problema sforăitului, acesta este unul dintre semnele sindromului de apnee în somn, aspect ce poate fi din cauza unei hipertensiuni sau aritmii, motiv pentru care este indicat să mergi al medic și să soliciți un screening pentru sindromul de apnee obstructivă.
Cu ajutorul anumitor tratamente medicamentoase sau chiar și naturiste vei reuși să ai parte de un somn calitativ și cantitativ.
Somnul este modalitatea organismului de a se regenera și dacă nu ai parte de un somn bun, organismul tău va avea de suferit.
Citeşte şi Remediul natural pentru creşterea accelerată a părului. Vezi cum poţi să ai un păr frumos şi sănătos
Nu amâna micile probleme cu care te confrunți, acestea adesea pot ascunde probleme de sănătate mult mai grave.
Folosirea aței dentare prea des
Deși nu există o confirmare clară, mai mulți specialiști afirmă faptul că afecțiunile gingivale se află în strânsă legătură cu problemele cardiace. Mai ales dacă folosești prea des ața dentară și nu mergi periodic la medicul stomatolog, bacteriile bucale îți pot cauza afecțiuni gingivale ce pot ajunge ulterior în sînge și pot produce inflamații.
Prea multe fructe și legume
Atât fructele cît și legumele reprezintă o porție vitală de sănătate, însă abuzul nu este indicat. Este suficient să consumi 3 porții de legume pe zi și 2 de fructe pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate.
Alimentația ta trebuie să fie echilibrată să conțină câte puțin din fiecare, de preferat ar fi să ai ore fixe la care să mănânci. Evită cu desăvârșire să consumi legume congelate. Valoarea lor nutrițională fiind mult mai scăzută în acest caz.
Adoptă fresh-urile, smoothie-urile, salatele și nu uita de supe și ciorbe de legume. Nici carnea nu trebuie uitată, toate produsele fiind necesar a se consuma cu măsură.
De asemenea, poți să îți prepari legume înăbușite la tigaie sau să le servești pe post de garnitură.
Excesul de alcool
Un pahar de vin este sănătate curată pentru organismul tău, însă abuzul este un adevărat dezastru pentru inimă mai ales, existând riscul de hipertensiune, colesterol mărit.
Ține cont de faptul că alcoolul reprezintă un imens pericol pentru ficat, motiv pentru care este indicat la fel ca în orice alt caz să îl consumi cu măsură și să nu faci abuz.
Află care sunt cele mai bune legume și fructe pentru inimă AICI.