Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași grăbiți, iar româncele fac orice doar să scape de kilogramele în plus, pentru a arăta perfect în rochiile cumpărate special pentru petrecerile de Revelion și Crăciun.

28 nov. 2021, 17:40
Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Unul dintre trucurile mai puțin cunoscute este şi consumul de oţet de mere. Acesta are puterea de a te scăpa de kilogramele nedorite, iar în plus vine cu multe beneficii pentru organismul uman.

Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Datele celor mai recente studii demonstrează că oțetul favorizează micșorarea nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului care nu e benefic. Într-un studiu mai amplu, pe 175 de participanţi supraponderali cărora li s-au administrat 2 linguri de oţet zilnic, cercetătorii au observat o pierdere în greutate de 2-4 kilograme. Deşi este o evoluţie, rezultatele sunt slabe, comparativ cu alte diete, exerciţii fizice şi cu alte programe de slăbit.

Studiile arată că oţetul de mere poate suprima pofta de mâncare şi pofta de zahăr. Potrivit healthline, acidul acetic poate suprima centrii din creier care controlează apetitul, ceea ce poate reduce aportul de alimente în dietă şi poate scădea glicemia. Recomandat este ca oţetul să fie consumat diluat în apă, ulei şi consumat în salate sau în diverse mâncăruri. De asemenea, oţetul trebuie să fie consumat cu grijă de către cei cu stomacul sensibil, deoarece poate provoca arsuri, din cauza acidităţii.

Ooţetul de mere te poate ajuta să slăbeşti, însă o dietă nutritivă cu exerciţii fizice zilnice rămâne piatra de temelie a unui program de slăbire. Ridicarea greutăţilor, antrenamentele cardio, fructele şi legumele te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus.

Beneficiile oțetului de mere:

-pierderea in greutate
-detoxifierea organismului;
-reducerea nivelului de colesterol (prin cresterea productiei biliare);
-inducerea senzatiei de satietate, inhiband apetitul;
-controlul diabetului;
-reducerea presiunii arteriale, scaderea tensiunii (otetul din cidru de mere creste productia de oxid nitric, care relaxeaza vasele de sange);
-tratarea cancerului (diferitii acizi din otetul din cidru de mere au proprietati anti-canceroase si anti-tumorale, iar -continutul de polifenoli, care sunt antioxidanti puternici, au, de asemenea, efecte anti-cancer);
-tratarea sughitului;
-vindecarea gatului iritat si a simptomelor de raceala si gripa, datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale pe care le are;
-prevenirea indigestiei, arsurilor la stomac si a constipatiei (merele sunt bogate in pectina, care se gaseste si in otetul din cidru de mere nefiltrat – aceasta calmeaza tractul gastro-intestinal, previne crampele, balonarea si gazele);
-tratarea congestiei nazale, datorita proprietatilor sale antivirale, de reducere a diferitilor alergeni;
-energizarea organismului si sustinerea unei stari de bine, actionand ca un calmant si antidepresiv natural datorita capacitatii sale de a descompune proteinele in amino acizi, unul dintre acestia fiind triptofanul;
tratarea crampelor nocturne;
-tratarea halenei;
-albirea dintilor

Citește și: Bulgurul, alimentul-minune pentru Postul Crăciunului. Se prepară cât ai clipi și e benefic pentru sănătate!