Amenzi pe bandă rulantă la Realitatea Plus în cazul Romprest. Televiziunea a fost reclamată de Victor Ponta

Realitatea Plus s-a ales cu o „ploaie” de amenzi după şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului din 15 iunie, în care nu mai puţin de 24 de emisiuni au fost sancţionate cu 35.000 de lei.

15 iun. 2021, 19:26
Amenzi pe bandă rulantă la Realitatea Plus în cazul Romprest. Televiziunea a fost reclamată de Victor Ponta

Realitatea Plus, post deţinut de Maricel Păcuraru a fost sancţionat pentru mai multe ediţii ale emisiunii „Culisele Statului Pararel”, care sunt moderate de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea.

De asemenea, postul a primit o sancţiune şi pentru 24 de emisiuni în care s-a dezbătut implicarea lui Sorin Oancea, acţionar B1 TV, în scadalul dintre Romprest şi Primăria Sectorului 1. Totodată, el a fost acuzat că ar fi pornit o „campanie de linşaj mediatic” împotriva conducerii Romprest.

În urma discuţiilor dintre membrii CNA, Realitatea Plus s-a ales cu trei amenzi ce au însumat 35.000 de lei. Toate sancţiunile au fost propuse de Dorina Rusu. Amenzile se împart în felul următorul: cinci ediţii ale emisiunii Culisele Statului Pararel au primit 10.000 de lei, iar emisiunile de dezbateri ce l-au vizat pe Oancea au primit 25.000 de lei, potrivit Paginademedia.

Realitatea Plus, sancţionată drastic după mai multe plângeri ale lui Victor Ponta

Patru ediţii ale emisiunii Culisele Statului Pararel au fost sancţionate de CNA după reclamaţii din partea lui Victor Ponta, fostul preşedinte al PSD.

Ponta a reclamat mai multe ediţii ale emisiunii din luna ianuarie, în care Cristian Rizea, fost deputat PSD între 2008 şi 2012 şi condamnat la închisoare timp de patru ani pentru fapte de corupţie, l-a acuzat pe acesta că a fost ajutat de George Maior (fost director la SRI) să câştige preşedinţia PSD în 2010.

În urma acestor afirmaţii făcute de Rizea, moderatoarea Anca Alexandrescu a continuat discuţiile despre Ponta în ediţiile emisiunii Culisele Statului Pararel din 21 şi 27 ianuarie (Rizea a făcut acuzaţiile pe 11 ianuarie 2021).

„Da, al doilea mandat al lui Basescu. In momentul asta baietii astia doi, George Maior si Florian Coldea, au prins o foarte mare putere. Gabi Oprea era si el alaturi parte din sistem, Kovesi, nu mai spun, era unealta lor.

Chiar daca a facut un intermezzo in acea perioada pe la Parchetul General in acea perioada. Si cu Ponta, vreau sa va spun decizia ca Victor Ponta…  George Maior l-a ajutat, a fost cel care s-a dus la Traian Basescu sa-l roage sa accepte ca Victor Ponta sa fie presedintele PSD. Stiu ce halucinant este ce spun”, este una dintre declaraţiile incriminate ale lui Rizea.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Vom solicita revocarea Avocatului Poporului”


loading...