Anunţul momentului despre Simona Halep: „Sunt profund întristată de această evoluţie a lucrurilor”

Simona Halep a renunţat foarte uşor la Virginia Ruzici, dar marea campioană a României nu îi răspunde cu aceeaşi monedă acum când se află la greu, în plin scandal de dopaj.

04 feb. 2023, 13:00
Anunţul momentului despre Simona Halep: „Sunt profund întristată de această evoluţie a lucrurilor”
O nouă lovitură primită de Simona Halep. Anunţ oficial făcut de WTA

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, are parte de multe critici, dar este şi susţinută de vechii colaboratori. „O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de această evoluție a lucrurilor și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a recunoscut totul: „Am mințit! Contează?”

Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici, în cadrul unui interviu oferit lui Daniel Spatz pe Youtube.

Chris Evert, fost lider WTA, a postat un mesaj de susţinere pentru Halep

Simona Halep, suspendată din competiţii pentru dopaj, a postat în social media imagini cu un antrenament inedit, de box.

Halep exersează lovituri cu mănuşile de box în compania lui Vlad Bucsa, antrenor personal la Stejarii Country Club.

Atât sportiva cât şi antrenorul au postat un filmuleţ pe Instagram Stories. Imaginile au fost preluate de contul simonahalep27. În urmă cu o zi, tot în social media, Chris Evert, fost lider WTA, a postat un mesaj de susţinere pentru Halep: “Gândindu-mă la Simona Halep. Sper că este bine… Sper că se va rezolva curând…”

Clasamentul WTA: Arina Sabalenka a urcat pe locul 2. Simona Halep a coborât pe 15

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, după ce a câştigat Australian Open. Sabalenka are 6.100 de puncte, în timp ce liderul WTA, poloneza Iga Swiatek are 10.485 puncte.

Descoperire-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Situaţia se schimbă radical: „Verifică-ți cosmeticele!”

Locul 3 în clasament este ocupat de tunisianca Os Jabeur (5.210 puncte), urmată de americanca Jessica Pegula (5.000) şi de Caroline Garcia, din Franţa (4.645).

După o coborâre de 3 poziţii, Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, este pe locul 15, cu 2.141 puncte.

În schimb, Irina Begu a urcat trei locuri şi se află pe 27, cu 1.472 puncte.

Sorana Cîrstea a coborât 19 poziţii şi este pe locul 61 (906 puncte), în timp ce Ana Bogdan este tot în cădere, de cinci locuri, fiind pe 68, cu 840 puncte. La dublu, Gabriela Ruse, semifinalistă la Australian Open alături de Marta Kostiuk, a urcat 49 de locuri, fiind pe 40, cu 1.617 puncte. Următoarea româncă în clasamentul de dublu este Monica Niculescu, pe 45, în urcare 8 locuri, cu 1.500 puncte.

Lovitură de teatru în cazul Simonei Halep! Cine i-a prescris suplimentul contaminat cu roxadustat
Lovitură de teatru în cazul Simonei Halep! Mai mult, fostul lider WTA ar fi numit şi persoana care i-ar fi prescris respectivul supliment nutritiv, şi anume un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv, scrie ProSport.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Cazul va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.

Citeşte şi: Simona Halep, audiată în regim de urgenţă. Ce se întâmplă cu suspendarea pentru dopaj

Echipa de avocaţi angajată de Simona Halep susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat şi ar fi prezentat producătorul suplimentului respectiv, numărul de lot și certificatul de analiză al acestuia. Suplimentul nutritiv cu pricina i-ar fi fost prescris sportivei de către un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv. Mai mult, Simona Halep i-ar fi solicitat acestuia să verifice dacă toate ingredientele suplimentului sunt regulamentare, ca nu cumva să ingereze substanțe interzise de Agenția Internațională Anti-Doping.

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru Simona Halep! Apărarea fostului lider WTA, aruncată în aer: „Dovada încălcării regulilor este aceasta!”

Simona Halep ar fi justificat utilizarea acelui supliment prin faptul că i-ar fi fost necesar pentru a atinge nivelul de performanță potrivit unei jucătoare din top 10 mondial. Suplimentul nutritiv i-a fost recomandat de către producător, iar cercetările au evidențiat că acesta susține îmbunătățirea performanței sportive. În plus, suplimentul nutritiv nu prezintă, conform etichetei, risc pentru sănătate.