Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din lume. Eliza a împlinit 19 ani

Deși are 85 de ani, Adriana Iliescu, profesoara care a devenit mamă la aproape 67 de ani, fiind astfel cea mai în vârstă nouă mamă din România, nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa fiicei sale o mică moștenire. Eliza, fiica Adrianei Iliescu este ocupată cu viața de studentă. A dat examenul de Bacalaureat în 2022 și s-a înscris la două facultăți, Litere și Științe Umane, pe care le urmează în paralel.

16 ian. 2024, 13:54
Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din lume. Eliza a împlinit 19 ani

Marţi s-au împlinit 19 ani de când Adriana Iliescu dat naștere unui copil la vârsta de 66 de ani și 320 zile. Fosta profesoară a născut-o pe Eliza Maria Bogdana, la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București, prin fertilizare in vitro.

Fetița nu este, totuși, copilul său biologic, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu fiind mai degrabă o mamă purtătoare

Povestea a devenit știre în întreaga lume și a iscat o serie de controverse referitoare la corectitudinea din punct de vedere etic a aplicării unui tratament de fertilizare după o anumită vârstă. Până în 29 decembrie 2006, Adriana Iliescu a deținut recordul de cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil,

Cea mai vârstnică gravidă din lume, Adriana Iliescu, cu sarcină gemelară obținută în urma unei fertilizări in vitro, a născut, pe 16 ianuarie 2005, primul său copil, o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Cum vor petrece Adriana Iliescu și Eliza Sărbătorile. Ți se rupe sufletul de mila lor. ”Nu avem bani de cheltuit”
De aceea, medicii de la Spitalul „Panait Sârbu” au decis să facă operația cezariană în cea de-a 33-a săptămână de sarcină. De fapt, Adriana Iliescu a fost mamă purtătoare, deoarece i s-au implantat în uter trei embrioni concepuți în epubretă din ovocitele și spermatozoizii unor donatori tineri.

„Părinții genetici ai copilului sunt sănătoși”, a precizat la acea dat medicul Bogdan Marinescu, autorul fertilizării in vitro. Întrebat despre aspectul etic al acestei nașteri, prof. Marinescu a spus că „se pune problema vârstei biologice, dar mama, la 66 de ani, a fost aptă pentru a purta sarcina. I-au fost explicate riscurile, iar d-na Iliescu le-a acceptat. Are o inimă perfectă, un aparat renal bun, iar ficatul a făcut față sarcinii. În plus, aspectul macroscopic al sferei genitale arată foarte bine, chiar mai bine decât al altor femei mult mai tinere. Problema opririi în evoluție a sarcinii poate apărea și la femei mai tinere, care au rămas însărcinate natural. Sarcina cu risc este la toate femeile de peste 35 de ani. În acest caz, gravida a fost atent monitorizată, efectuându-i-se analize și alte investigații din 3 in 3 zile”, a precizat medicul.

Adriana Iliescu s-a născut la 31 mai 1938 la Craiova și a fost profesor universitar. Unii medici specialiști din Capitală au fost de părere că acest experiment nu ar fi trebuit făcut, deoarece riscurile sunt mari, dată fiind vârsta înaintată a mamei. Cazul femeii reprezintă o premieră în România, dar și in lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a căror vârsta depășșste 55-60 de ani reușesc să aducă pe lume copii.

Fiica Adrianei Iliescu este astăzi o tânără frumoasă, studentă la două facultăți de elită din București, cu o educație aparte. Cea mai bătrână mama din România mărturisea, pentru Click, în vara anului trecut, cât de mândră este de fiica ei, dar și ce relație specială și frumoasă au ele două: „Eliza îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare. Este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă”, preciza Adriana Iliescu, fost profesor universitar de limba și literatura română.

Eliza Iliescu este o studentă model. După ce a absolvit liceul cu media 9.50, fiica Adrianei Iliescu s-a înscris la două facultăți din București și se pare că pune foarte mare accent pe studii. Eliza Iliescu își dorește să calce pe urmele mamei sale și să devină profesoară atât de limba şi literatura română, cât şi de limba engleză.

În acest sens tânăra face eforturi mari și deși urmează cursurile a două facultăți, fiica celei mai bătrâne mame din România nu își neglijează studiile. Chiar dacă este extrem de cunoscută, Eliza Iliescu este o studentă normală care vrea cu orice preț să își atingă scopul, iar pentru asta pune foarte mare accent pe studii.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu, potrivit Impact.

La 85 de ani, Adriana Iliescu nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa moștenire fiicei ei. E în procese de 15 ani

Deși are 85 de ani, Adriana Iliescu, profesoara care a devenit mamă la aproape 67 de ani, fiind astfel cea mai în vârstă nouă mamă din România, nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa fiicei sale o mică moștenire.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ. „Nu ne plângem de nimic”

Fosta profesoară universitară are o casă în județul Vâlcea, pe care ar vrea să i-o lase fiicei sale, dar alte rude se împotrivesc pentru a-i da bucata de teren. Tocmai de aceea, de 15 ani, Adriana Iliescu se judecă pentru casa bătrânească. Potrivit Cancan, au existat până acum zeci de termene ale procesului, iar altul va urma în decembrie, semn că lucrurile nu s-au rezolvat încă. Adriana Iliescu nu vrea să renunțe la drepturile sale, așa că merge până-n pânzele albe pentru a-și găsi dreptatea.

„Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga. Problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, declara Adriana Iliescu, în 2020.