Calendar ortodox 8 noiembrie 2022. Cruce roşie, Sfinţii Mihail şi Gavril, ocrotitorii mamelor, copiilor şi celor bolnavi. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfinţii Arhangheli

Anual, pe 8 noiembrie, sunt prăznuiţi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Arhanghelul Mihail este cel care veghează la căpătâiul bolnavilor, iar Arhanghelul Gavril este protectorul mamelor, fecioarelor şi pruncilor. Cei doi Arhangheli sunt consideraţi păzitori ai oamenilor de la naştere până la moarte.
Alina Costache
07 nov. 2022, 16:10
Calendar ortodox 8 noiembrie 2022. Cruce roşie, Sfinţii Mihail şi Gavril, ocrotitorii mamelor, copiilor şi celor bolnavi. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfinţii Arhangheli

Sărbători religioase 8 noiembrie 2022

Ortodoxe: Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril

Greco-catolice: SF. ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL ȘI TOATE CETELE PUTERILOR CEREȘTI

Romano-catolice: Sf. Adeodat, pp.; Fer. Ioan Duns Scotus, pr

Calendar ortodox 8 noiembrie 2022. Cine au fost Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril

Sfinții Mihail și Gavril sunt cei care duc la îndeplinire porunca milei și a dreptății lui Dumnezeu, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în icoane în haine de ostaș şi purtând în mâna o sabie de foc. Sabia este simbolul dreptăţii, fiind rânduit de Dumnezeu ca dreptatea Sa să biruiască. Potrivit Tradiției, la Judecata de Apoi, morții vor învia la glasul trâmbiţei sale.

Sfântul Arhanghel Gavril este purtătorul veștii milei dumnezeiești față de oameni. El a vestit că Fiul lui Dumnezeu Se va întrupa din Fecioara Maria pentru mântuirea neamului omenesc. Acest Arhanghel este înfăţişat în iconografie în veșminte sacerdotale, purtând în mâna ori un crin, semnul veștii celei bune, ori o sferă cu însemnele lui Hristos, arătând că el este mesagerul mântuirii umanității.

Citeste si Mihail şi Gavril 2022. Postul şi o lumânare aprinsă pe parcursul întregii zile fac minuni cu cei bolnavi trupeşte şi sufleteşte. 5 ani de ghinion pentru cei care nu vor respecta cea mai importantă regulă a sărbătorii

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril este un moment de reculegere și pomenire a celor plecați din această lume, mai cu seamă deoarece cei doi sfinţi sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre Rai.

Sfinții Mihail și Gavril au grijă atât de cei morți, cât și de cei vii, fiind păzitorii oamenilor din clipa în care s-au născut și până la moarte. Se spune că aceștia se roagă la Dumnezeu mereu pentru sănătatea oamenilor. Arhanghelii sunt patroni ai casei, ard păcatele izvorâte din patimile și slăbiciunile omenești și îi ajută pe cei care țin posturile creștinești să își purifice conștiința.

Calendar ortodox 8 noiembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril

Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele).

Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngereşti. Ești voievod al puterilor cereşti, al heruvimilor, al serafimilor şi al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni. Izbăveşte-mă, mare Arhanghel, de toate înşelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Mă rog ţie şi chem numele tău cel sfânt. Grăbeşte-te spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea!

Pe toţi cei ce-mi stau împotrivă biruieşte-i cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinţilor îngeri şi cu ale Sfinţilor Apostoli. Apără-mă de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăveşte-mă de cel viclean, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Încarnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde şi chemările calde ale Domnului! Te conjurăm să fii mereu înaintea noastră, ca să înţelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, ca să Îl servim mai bine şi să ne supunem mai bine Voinţei Lui și ca să îndeplinim mai bine ceea ce El aşteaptă de la noi. Ajută-ne să rămânem trezi pentru ca atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiţi! Amin!

Citeste si Sf Mihail şi Gavril 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ce se întâmplă în ceasul morţii cu oamenii care, de-a lungul vieţii, nu au respectat sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
De câte ori e bine să folosești aceeași lamă de ras. Greșeala pe care multe persoane o fac
Capital.ro
Adio, maestre! S-a stins o mare stea. Este doliu în lumea muzicii
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Vrei să pleci în vacanță cu doar 400 de euro cazare și zbor? Iată ofertele unice
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Ungurii au blocat totul. S-a mers foarte departe!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'