Ce îţi spun sânii despre sănătatea ta

Având în vedere că sânii se schimbă pe parcursul vieții - și într-o măsură mai mică, în fiecare lună - este important să înțelegi conexiunea dintre ei, hormoni și sănătatea ta.

RomaniaTV.net
21 sept. 2016, 13:26
Ce îţi spun sânii despre sănătatea ta

Legătura dintre sensibilitatea sânilor și hormoni

Este posibil să te confrunți cu dureri severe de sâni, umflături și disconfort când urmează să-ți vină menstruația. Potrivit lui Jerilynn Prior, un cercetător și profesor de endocrinologie de la Universitatea din British Columbia, sensibilitatea sânilor după menstruație, manifestată în părțile laterale ale sânului și axile, poate sugera faptul că ovulația a avut loc. În cazul în care îți simți sânii dureroși, este posibil să fie din cauza nivelului crescut de estrogen înainte de menstruație.

Durere de sâni? Ai grijă ce sutien porți!

Un studiu efectuat în 2013 arată că o treime dintre alergătorii de sex feminin experientează dureri de sâni. În timp ce jumătate dintre aceste femei pun durerile de sâni pe seama menstruației, aproape 7% au susținut că exercițiile fizice au făcut ca simptomele să se înrăutățească. Specialiștii spun că este indicat ca atunci când facem mișcare să purtăm un sutien special conceput pentru sport. Dacă durerea persistă, consultă medicul.

Citeşte şi  12 lucruri pe care nu le ştiai despre SÂNI

Micșorarea sânilor poate indica dereglarea hormonilor

Sânii sunt mase formate din țesut glandular, țesut de susținere și celule adipoase. Ca urmare, aceștia sunt foarte sensibili la orice modificări la nivel hormonal. Acesta este motivul pentru care sânii se măresc în timpul sarcinii, când iei anticoncepționale sau înainte de menstruație.

Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, mai ales când se apropie menopauza, este posibil să se întâmple exact opusul. Un alt motiv pentru care se modifică dimensiunea sânilor este pierderea în greutate.

Somnul suficient îți menține sânii sănătoși

Un nivel scăzut de melatonină, hormon secretat de organism doar seara, când dormim, poate fi asociat cu un risc mai mare de a face cancer mamar. Un studiu din 2013 arată că lucratul în schimburi de noapte pe termen lung (peste 30 de ani) dublează riscul de îmbolnăvire.

Dacă lucrezi noaptea și nu-ți poți schimba locul de muncă, există o soluție. Specialiștii spun că suplimentele de melatonină îi pot ajuta pe cei care lucrează în schimburi ori călătoresc foarte mult, pentru a dormi mai bine.

Uită de silicoane! Aceste plante măresc sânii într-un mod natural.


loading...
Partenerii noștri