Copii proveniţi din relaţii incestuoase, luaţi în custodie de autorităţi VIDEO

Cinci copii mici vor fi luaţi dintr-o familie din judeţul Vaslui, pentru că există suspiciuni că ar proveni din relaţii incestuoase. Mamele celor cinci sunt bolnave psihic şi localnicii spun că au rămas însărcinate cu tatăl, fratele şi cu verii lor.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 14:33
Copii proveniţi din relaţii incestuoase, luaţi în custodie de autorităţi VIDEO

Bunica celor două femei recunoaşte că în familie se întâmplă lucruri necurate.

„La spital au spus că au sifilis, boală, dacă se culcă cu unul şi cu altul”, spune Didina Cucu, bunica.

Doi dintre cei cinci copii au doar o săptămână. Au fost duşi de la Orgoieşti, unde locuieşte familia, la Vaslui, pentru că sunt bolnavi de sifilis.

„La copii atât de mici sigur că se poate solda după asta cu complicaţii şi, în special, sifilisul poate prezenta diferite stadii. Şi în final pot fi cu afecţiuni neuropsihice, nervoase”, a declarat medicul Tudorița Chetroieș.

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului, care a decis să-i scoată din familie pe cei doi bebeluşi şi pe fraţii lor de 3, 7 şi 9 ani.

„S-a constatat că atât cei trei copii, cât şi cei doi copii mici, nou-născuţi, sunt supuşi neglijării, proveniţi dintr-o familie cu părinţi cu afecţiuni psihice. Unul dintre cei doi copii se suspectează că provine dintr-o relaţie incestuoasă” a precizat Ionuț Brătianu, șef centru minori Bârlad.

Cazul a e cercetat acum şi de poliţie.