Coreea de Nord a dezvăluit că a pierdut un submarin de vânătoare largul portului Wonsan

Coreea de Nord a dezvăluit că una dintre navele sale război, un submarin, s-a scufundat luna trecută, provocând moartea unui număr neprecizat de marinari, într-un gest rar de recunoaştere a unui eşec militar.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 10:23

Presa de stat nord-coreeană a relatat despre vizita efectuată de Kim Jong-un la un cimitir naval, la un memorial dedicat membrilor echipajului „submarinului de vânătoare numărul 233”. Liderul nord-coreean apare în fotografii făcute în cursul vizitei, lângă aproximativ 12 pietre de mormânt pe care este inscripţionată data 13 octombrie şi fotografii ale marinarilor dispăruţi în urma acestei tragedii.

Nava se afla într-o misiune de luptă, potrivit presei, care nu oferă informaţii suplimentare. „Submarinul de vânătoare numărul 233 a căzut la datorie în timp ce efectua misiuni de luptă, la jumătatea lui octombrie”, a anunţat agenţia de stat KCNA, citată de Mediafax.

Citeşte şi Imagini ce te fac să tremuri: Cum sunt îndoctrinaţi nord-coreenii de mici GALERIE FOTO

Coreea de Nord deţine una dintre cele mai mari armate din lume, însă echipamentele acesteia sunt vechi şi depăşite moral.

Citeşte şi Kim Jong-Un a obligat oficialităţi nord-coreene de rang înalt să ia lecţii din „Mein Kampf”

Potrivit presei sud-coreene, care citează surse neprecizate, nava de război s-ar fi scufundat tocmai din cauza vechimii. Incidentul s-ar fi petrecut în cursul unui exerciţiu, în largul portului Wonsan, situat pe coasta de est a Peninsulei Coreea.