CRIZA din Ucraina: O maşină blindată, incendiată în Euromaidan VIDEO

Din cauza escaladării violenţelor la Kiev, pe străzile din capitala Ucrainei au început să circule mașini blindate. Una din acestea a fost incendiată de către protestatari.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 07:04
CRIZA din Ucraina: O maşină blindată, incendiată în Euromaidan VIDEO

O maşină blindată a fost incendiată marţi seară în Euromaidan.

Cel puţin 25 de persoane au murit şi o mie au fost răniteîn urma ciocnirilor violente dintre forţele de ordine şi protestatarii care refuză să părăsească Piaţa Independenţei din Kiev. În capitala Ucrainei, autorităţile au decretat miercuri stare de asediu: şcolile sunt închise, metroul nu circulă, iar intrările în oraş au fost restricţionate.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a contactat telefonic pe Ianukovici, pentru a retrage forţele de ordine de pe străzile Kievului.

Mai multe vehicule ale armatei au fost mobilizate în apropiere de centrul Kievului, în încercarea de a evacua Euromaidanul, aşa cum numesc protestatarii Piaţa Independenţei. Poliţiştii aruncă cu grenade asurzitoare şi gaze lacrimogene, în timp ce manifestanţii ripostează cu cocktailuri Molotov şi petarde. Manifestanţii cer în continuare demisia preşedintelui.