Dominic Fritz: „E trist că Timişoara e încă fără primarul validat. Pronunţarea instanţei va avea loc mâine”

Dominic Fritz, primarul ales al muncipiului Timişoara, a declarat că nu are îndoieli că magistraţii Tribunalului Timiş vor valida miercuri dreptul său la candidatură în dosarul în care trei persoane au depus o contestaţie. Candidatul USR PLUS consideră că "este trist" că oraşul încă nu are primarul validat.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 18:10
Dominic Fritz: „E trist că Timişoara e încă fără primarul validat. Pronunţarea instanţei va avea loc mâine”

Dominic Fritz se confruntă cu probleme la preluarea mandatului. Câştigătorul alegerilor locale din Timişoara a primit trei plângeri în instanţă, prin care este contestată validarea mandatului său.

Dominic Fritz se confruntă cu probleme la preluarea mandatului de primar al Timişoarei. Validarea acestuia, atacată în instanţă

„Felicitări colegei mele Clotilde Armand, validată astăzi, definitiv, ca primar al Sectorului 1, care a avut de învins maşinăria vechilor partide nu doar în alegeri, ci şi în Justiţie. Împotriva ei au fost depuse 122 de contestaţii, niciuna cu succes.

Aştept şi eu validarea mandatului meu de primar al Timişoarei, contestată de trei persoane care resping dreptul meu de cetăţean european de a participa la alegerile locale, consfinţit de tratatele europene, Constituţia României şi legea alegerilor locale.

Este trist că Timişoara este printre ultimele capitale de judeţ din România care va avea primarul validat. Am convingerea că timişorenii nu şi-au dorit asta. Pronunţarea instanţei va avea loc mâine”, a scris Dominic Fritz marţi, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand, după ce a fost validată primar al Sectorului 1. „Fostul primar trebuie să ofere nişte explicaţii procurorilor”

Dominic Fritz susţine că e convins că instanţa va respinge contestaţia, amintind că este preocupat de pregătirea sistemului de sănătate din municipiu pentru a face faţă numărului în creştere de bolnavi cu COVID-19.

„Nu am îndoieli că dreptul meu la candidatură va fi validat din nou, după ce deja a fost admis dosarul meu de candidatură, validată victoria mea pe baza acestui dosar, şi, după ce am fost înscris din oficiu pe lista electorală a oraşului, tocmai pentru că trăiesc aici. Azi am stat toată ziua în discuţii pe marginea scenariilor posibile pentru a pregăti sistemul de sănătate pentru preluarea şi rezolvarea cazurilor de COVID-19 în creştere. Aveţi grijă de voi şi împreună să avem grijă de Timişoara”, mai spune primarul ales al Timişoarei.

Potrivit Agerpres, Tribunalul Timiş a amânat, marţi, pronunţarea privind validarea mandatului de primar al lui Dominic Fritz. Edilul este contestat de trei timişoreni.

Învestirea în funcţie a primarului ales Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS trebuia să aibă loc marţi. Ceremonia a fost, însă, amânată  până după pronunţarea magistraţilor tribunalului în dosarul deschis în această speţă.

Cine a depus constestaţie împotriva lui Dominic Fritz 

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Monica Hărmănescu, precum şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al municipiului în alegerile din 27 septembrie.

Dominic Fritz, primarul ales la Timişoara, şi liderul PNL Alin Nica, negocieri la un pahar de vin la terasă. Mesajul dat de amândoi