Marian Godină, despre cazul Sorinei Pintea: „O văicăreala ieftină. Care copii, doamnă? Copiii ăia cărora fiu-tu le vindea droguri?”

Polițistul Marian Godină a comentat pe blogul său mesajul postat pe Facebook miercuri seară de echipa Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății arestat pentru luare de mită pe 29 februarie. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 14:45
Marian Godină, despre cazul Sorinei Pintea: „O văicăreala ieftină. Care copii, doamnă? Copiii ăia cărora fiu-tu le vindea droguri?”

Echipa fostului ministrul al Sănătăţii, Sorina Pintea, a postat un mesaj pe Facebook în care cere justiţiei să facă dreptate în cazul fostului politician, considerând că este inuman ca un om care suferă de o boală gravă să fie lăsat fără asistenţă medicală specializată. 

„Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă”, a transmis echipa Sorinei Pintea pe Facebook.

Citește și: Soţul Sorinei Pintea, mesaj emoţionant despre starea de sănătate a fostului ministru: Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas de ceas

Mesajul a ajuns în atenția polițistului Marian Godină, care a scris că apelul echipei fostului ministru este o „văicăreală ieftină”. 
 
„Am citit o văicăreala ieftină a unei persoane care, până nu demult era suficient de sănătoasă cât să poată conduce un spital. Voi ştiţi cât stres presupune a fi manager peste un spital? Apoi, mi-am amintit de tata. A fost internat cu ceva timp în urmă într-un spital din Braşov, iar mama a fost trimisă peste drum, la o farmacie, să cumpere perfuzoare.
Tatăl meu a muncit în uzină de la 16 ani până a ieşit la pensie. Iar jegul de stat, jegul de minister al sănătăţii, condus la acea vreme chiar de această doamnă care acum vrea să ne facă să-i plângem de milă, nu a putut să-i ofere un rahat de perfuzor. După o viaţă de muncă şi de contribuţii la sănătate.
Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman, doamnă, să pui un om care a muncit peste 40 de ani, ca la pensie să îşi cumpere un perfuzor”, a scris Godină pe blogul său
 
Godină a continuat să critice mesajul Sorinei Pintea, afirmând că „pericolul social e când bagi gheara şi exclami „super tare!” când auzi ce sumă vei fura” și atunci când „mii de pensionari îsi cumpără perfuzoare, în timp ce un hoţ ordinar exclamă de bucurie când încasează zeci de mii de euro.
 
„Bucură-te că trăieşti în România, ţara în care, în arest fiind, la fiecare văicăreală eşti dus urgent cu alai la spital. Că dacă erai în altă ţară, pentru astfel de furturi aveai şansa să zâmbeşti frumos în faţa vreunei guri de tun”, a adăugat polițistul brașovean. 

Citește și: Noi detalii despre Sorina Pintea, aflată în arestul Central. Surse România TV: Starea de sănătate s-a agravat

„Să nu uităm că şi copiii României văd asta. Umilirea şi tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor! Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!”, a mai scris echipa Sorinei Pintea. 
 
La acest fragment, Marian Godină a reacționat vehement: „Care copii, doamnă? Copiii ăia cărora fiu-tu le vindea droguri? Aia era tortură umană. Să vinzi cuiva nişte substanţe despre care ştii că le provoacă dependenţă şi că-i va face să te caute să mai cumpere. Aia e tortură! Cum dracului se face că mama şi tata au reuşit să mă crească fără să ajung să vând droguri? Ah, ce nervi am! Aş continua, dar mai bine mă abţin. Auzi la ea: „respect, demnitate, stopabuzurilor, încetaţi tortura, justiţie”…mă ia de cap”, a mai spus Godină.
 
Fiul Sorinei Pintea, Ionuţ, a fost condamnat în 2012, când mama lui era managerul Spitalului TBC din Baia Mare, la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri. Ionuţ Pintea a fost reţinut în aprilie 2011 de ofiţerii DIICOT în urma mai multor percheziţii care au avut loc în judeţele Maramureş şi Cluj, într-un dosar în care 20 de persoane au fost cercetate pentru trafic de droguri de mare risc. Ionuţ Pintea a mai fost cercetat şi în octombrie 2010, când a fost reţinut în timp ce încerca să îi vândă droguri unui poliţist sub acoperire. În urma percheziţiei, poliţiştii au mai găsit asupra lui Ionuţ Pintea şi un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinti si 1.561 de lei, potrivit Digi24.ro.
 
„Cât despre prostimea care îi lasă acolo mesaje de încurajare, invocând ajutorul lui Dumnezeu şi alte baliverne, îmi provoacă aşa o scârbă de am încetat să le mai citesc. Dacă intri pe profilele lor, vezi imediat că-s vai de capul lor, oameni săraci, săraci şi cu duhul, oameni care îşi cumpără perfuzoare, dar sunt cumva miloşi la auzul veştii că cineva a furat câteva zeci de mii de euro”, a conchis polițistul. 

Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.


loading...