Medicul care a turnat dezinfectat imflamabil peste pacienta de la Spitalul Floreasca, audiat de procurori

Publicat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 17:06 // Actualizat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Ies la suprafața mai multe nereguli în cazul pacientei în vârstă de 66 de ani care a fost arsă pe masa de operații de la Spitalul de Urgență Floreasca. Atât medicul responsabil, cât și una dintre asistentele spitalul au fugit de jurnaliști, după ce au fost audiați de către procurori.

Medicul rezident de la spitalul Floreasca, care a intrat singur în sala de operații și a turnat dezinfectantul inflamabil peste pacienta bolnavă de cancer, a fost audiat de procurori, potrivit România TV.
 
Medicul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii și a fugit. La fel a procedat și una dintre asistentele de la Floreasca, care se afla lângă pacientă când aceasta a luat foc.
 
 
Pacienta în vârstă de 66 ani care a fost arsă pe masa de operații a Spitalului Floreasca, după ce personalul medical a folosit un alt timp de dezinfenctant decât cel pe bază de iod, a murit la câteva zile de la operație. Pentru a se apăra, cadrele medicale au susținut faptul că femeia era alergică la iod, fapt ce a fost negat în cele din urmă de ministrul Sănătății. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie 2019, iar acesta nu este singurul caz în care o persoană este arsă în timpul unei operații la Spitalul Floreasca.
 
 
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat faptul că pentru intervenția chirurgicală a fost preferat un medic rezident, iar ulterior medicul principal a venit de la domiciliu. În spital, se aflau la aceea oră medici specialiști care erau de gardă.

"Problema este că în referatele domnului profesor de obicei apare produsul incriminat ca fiind folosit în mod normal. Betadină în cantităţi foarte mici, clorhexidrină nu am văzut şi am verificat balanţa pe un an întreg", a declarat Maria Comana, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
audiere medic operaţie procurori Spitalul Floreasca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
27 Jan
noapte 2 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H