Miting USL, cu 10.000 de oameni. S-a strigat "Jos BĂSESCU" şi "Nu vă fie frică, vine MĂZĂRICĂ" VIDEO

Publicat: Joi, 19 Ianuarie 2012 13:33 // Actualizat: Vineri, 20 Ianuarie 2012 11:53 // Sursa: RTV.net

Circa 10.000 de oameni au participat la Arcul de Triumf, la mitingul USL. Rând pe rând, în faţa mulţimii social-liberale, au vorbit liderii Uniunii, dar şi artişti, precum Gheorghe Zamfir.  S-a scandat "JOS Băsescu", "A venit vaporul ca să plece chioru" şi s-au afişat pancarte pe care sta scris "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului".

UPDATE 17:30: Se încheie mitingul. O mare parte dintre participanţii la mitingul USL protestează în Piaţa Victoriei.

UPDATE 17:13: Crin Antonescu transmite un mesaj către cei din Piaţa Universităţii: "Nu ştiu pe cine veţi vota, dar vă iubim, suntem alături de voi şi vă spunem Bine aţi venit".

"De ăştia scăpăm împreună! E nevoie de unitatea tuturor care vor schimbare".

"Noi, Opoziţia politică din România cerem protestatarilor fără partid după cum cerem şi sindicatelor, după cum cerem şi organizaţilor de pensionari, rezerviştilor, le cerem nu să ne voteze, dar le cerem dialog şi raţiune comună pentru alegeri anticipate, pentru apărarea libertăţii în România."

"Domnule Emil Boc, ultimul prim-ministru comunist: Pleacă! Nici o violenţă, nici un compromis. Nici un compromis, nici o violenţă."

"Am demonstrat că suntem hotărâţi, că suntem civilizaţi. Vom pleca de aici şi vom merge acasă. Dar vom merge împreună până la capăt. Pentru România".

UPDATE 17: 05: Victor Ponta, preşedintele PSD,  ia cuvântul. "Există un lucru care ne uneşte pe toţi. Iar acela este că toţi vrem Jos Băsescu!" "Anul acesta este sfârşitul lui Băsescu şi un nou început pentru România".

UPDATE 17:00: O parte din protestatarii care s-au întâlnit la Arcul de Triumf ocupă Piaţa Victoriei, unde se află clădirea Guvernului.

UPDATE 17:00: Două persoane primesc îngrijiri medicale în ambulanţele aflate în zona Arcului de Triumf, după ce li s-a făcut rău în timpul mitingului organizat de USL.

Este vorba despre o femeie şi un bărbat, cărora li s-a făcut rău, în timp ce pe scenă vorbea liderul PC Daniel Constantin.

Bărbatul a fost dus la ambulanţă cu targa de către un echipaj SMURD.

UPDATE: 16:59: Preşedintele PC, Daniel Constantin declară participanţilor la mitingul USL că USL va negocia cu actuala Putere doar după ce va demisiona.

"Uniunea Social-Liberală a hotărât să nu negocieze nimic cu această putere, decât după ce îşi dă demisia. La presiunea şi numai la presiunea străzii regimul Traian Băsescu şi Emil Boc vrea dialog cu noi. Vreţi să facem dialog cu preşdintele Băsescu?, a întrebat Daniel Constantin. Răspunsul publicului a fost un "NU" hotărât.

UPDATE 16:41: Gheorghe Zamfir  a ţinut o cuvântare la mitingul USL "De 2.000 de ani suntem creştini. de 2.ooo de ani ne rugăm la Dumnezeu. Dar acum, la care Dumnezeu se roagă cei de la Putere?! Lucifer, Satana, este Dumnezeul lor. Eu sunt ţinut pe tuşă şi nu mai pomeneşte nimeni ce s-a întâmplat cu gheorghe Zamfir. Toţi miniştrii culturii nu m-au chemat o dată să discute despre muzica românească. Nu vedem decât fâşa bâşa, toate televiziunile urlă şi dansează", a spus Zamfir.

"Boala vine din minciună. Suntem poporul del mai jegos şi cel mai minţit de pe planetă. Noi n-am fost romanizat de către Traian,. Traian a fost romanizat de noi. Noi i-am civilizat pe romani. Să terminăm odată cu minciunile astea. Sunt fericit că aţi venit din toată ţara", a mai continuat el.

UPDATE 16.27 Liderii USL s-au urcat pe scenă. Se intonează imnul naţional. Primul discurs a fost cel al senatorului PNL Mircea Diaconu. "Suntem obosiţi cu toţii de atâta amar de câte prostii ne-au turnat în creieri diverşi conducători. Suntem blestemaţi ca din 20 în 20 de ani să ieşim în stradă şi să strigăm", a spus Diaconu.

UPDATE 16.22 Crin Antonescu şi Victor Ponta au sosit în mijlocul manifestanţilor şi se îndreaptă spre tribuna de la care îşi vor susţine discursurile.

UPDATE 16.16 Numărul protestatarilor este estimat la circa 7000 de oameni.

UPDATE 16.12 Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu s-a alăturat manifestanţilor din bulevardul Kiseleff. "Cred că este de datoria mea să fiu alături de cei care fac o manifestaţie care se contituie un semnal foarte serios cu privire la atentatul la democraţie, la drepturile şi libertăţile individuale de către Traian Băsescu şi actuala putere. România este într-un regres şi un deficit de democraţie incredibil după 20 de ani de la revoluţie", a spus Tăriceanu.

UPDATE 16.08 Pesediştii veniţi de la Constanţa scandează "Nu vă fie frică, vine Măzărică", "A venit vaporul ca să plece chioru'". Alături de Mazăre, a venit de la Constanţa şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 16.03 Mazăre a spus că va merge la Universitate doar dacă va fi chemat. Invitat să comenteze, la România TV, faptul că protestatarii de la Universitate nu-l doresc în mijlocul lor, Mazăre nu s-a arătat deranjat. "Nicio problemă că nu vreau nicio funcţie la Bucureşti. Mie mi-e foarte bine la Constanţa. Dacă o să mă cheme, mă duc să le duc acordul meu pentru ceea ce fac ei", a spus Mazăre.

Acesta a apreciat că preşedintele Băsescu va demisiona dacă protestatarii perseverează. "Lumea va continua mitingul că doar în stradă îl dăm jos pe Chioru'. Nu azi, nu mâine, dar peste o lună jumate pică sigur", a spus Mazăre.

UPDATE 15.37 Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ajuns la Arcul de Triumf, însoţit de pesediştii constănţeni, uşor de recunoscut după beretele roşii şi gecile kaki.

UPDATE 15.34 Preşedintele PC, Daniel Constantin a ajuns în mijlocul manifestanţilor. "Mulţi ar vrea să meargă în Piaţa Universităţii. Noi îi sfătuim să nu o facă", a spus Constantin.

UPDATE 15.09 Autorităţile au creat un culoar de securitate în caz că este nevoie de o intervenţie a ambulanţei. Sunt circa 5.000 de persoane adunate.

UPDATE 15.06 Numărul participanţilor a ajuns la 4.000.

UPDATE 15.01 Unul dintre organizatori, Dan Mihalache (PNL), susţine că va fi depăşit numărul de 10.000 de participanţi, estimat anterior. Simpatizanţii PSD încă nu au făcut joncţiunea cu militanţii PNL adunaţi la Arcul de Triumf.

UPDATE 14.50 Numărul participanţilor a ajuns la 1000. În Bucureşti, circa 600 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea la manifestaţiile din Capitală. O mare parte dintre ei sunt grupaţi la Palatul Victoria, unde se va încheia marşul.

UPDATE 14.30: Susţinătorii USL încep să se strângă la Arcul de Triumf.  La această oră, sunt deja sosiţi câteva sute. Manifestanţii au steaguri tricolore şi pancarte, pe care scrie "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului", "Băsescu - PDL, datorii, hoţie, şomeri, sărăcie", "Suntem cetăţeni, nu viermi", "Alegeri anticipate". Manifestanţii au început deja să strige sloganuri, în special "Jos, Băsescu!".

Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi, în Capitală, la mitingul organizat de USL. Acţiunea de protest începe la ora 15.30, la Arcul de Triumf şi se va încheia la ora 18.00, la Piaţa Victoriei. Deşi politicienii au fost huliţi la Universitate, reprezentanţii USL iau în calcul ca unii dintre proprii protestatari să meargă acolo. Însuşi Radu Mazăre şi-a arătat disponibilitatea de a se duce în Piaţa Universităţii. VEZI VIDEO LIVE

 

Înainte de începerea mitingului, senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu vor merge la Universitate, dar a arătat că este posibil ca ceilalţi participanţi să o facă după marş.

"Există această variantă. Fiecare ia decizia pe care o doreşte. Liderii nu vor merge la Universitate, au un program stabilit. Probabil va urma o conferinţă de presă. Nu putem împiedica cetăţenii să protesteze", a spus Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.

Dacă mai multe filiale PNL din ţară au trimis oameni la Bucureşti pentru miting, PSD va participa doar cu membrii săi din Capitală, acuzând faptul că au existat dificultăţi la transport, create de ameninţările puterii la adresa transportatorilor rutieri.

Singura excepţie este a filialei PSD Constanţa, condusă de primarul Radu Mazăre, care a închiriat zeci de autocare pentru a-i duce la Bucureşti pe cei 2000 de pesedişti constănţeni.

"Am rămas cu organizarea doar a municipiului Bucureşti, nu ştim ce fac colegii de la PNL. Azi ies în Bucureşti doar social-democraţii din Bucureşti, urmând ca în celelalte oraşe să iasă cei din judeţele respective", a spus Olguţa Vasilescu.

"Cred că Radu Mazăre e singurul care vine din alt judeţ, împreună cu colegii săi", a adăugat senatorul social-democrat.

Îmbrăcat într-o geacă kaki şi o bască roşie, Mazăre a plecat spre Bucureşti, mobilizându-şi oamenii şi pentru eventualitatea alăturării la demonstraţia din Piaţa Universităţii.

"Voi merge la mitingul politic. Dacă cei din Piaţa Universităţii vor dori să-i salut şi să le spun că sunt cu sufletul, cu dorinţa, cu credinţa alături de ei, atunci voi merge acolo împreună cu aceşti tineri", declara, înainte de plecarea spre Capitală, liderul PSD Constanţa.

Marşul USL va începe de la Arcul de Triumf şi va avea ca punct terminus Piaţa Victoriei.

 

loading...
33 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
marş proteste Radu Mazăre USL
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 ian 16:53
Răspunde | Votează email 0 email
Dan
Dovada ca protestatarii de la mitingul USL au fost platiti. Data 19.01.2012 Un film postat pe youtube arată imagini de la mitingul USL de joi, de la Arcul de Triumf din Capitală, în care o persoană împarte câte 50 de lei câtorva manifestanţi, după ce le caută numele pe o listă.

Pe clipboardul ţinut în mână de cel care împarte banii se pot observa siglele PSD şi PNL.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6wVwztBBWJI
19 ian 23:20
Răspunde | Votează email 0 email
anonim
Da .. JANDARMII FAC , JANDARMII DREG...dar chiar nimeni nu se sesizeaza, acestia nu sunt si ei oamaeni? CE AR FACE EI DACA AR FII IN LOCUL JANDAMILOR ? AR STA SI AR ZICE ..DATI CA EU DUC? SAU CARE-I FAZA? DE CE NU ZICE PE POST CA UN JANDARM E IN COMA ? DE CE NU ZICETI CA ITI IAU PIETRE IN SPATE ? SI IN CAP? OARE DACA EI AI FII FOST PASNICI IAR FII BATUT CINEVA? NU SUNT DE ACORD CU VIOALENTA!!!!!!!! CRED CA SINGURA SOLUTIE PT NOI AR FII MONARHIA .... CUM SUNT TARILE PUTERNICE ECONOMIC ... CUM AR FII ANGLIA ,DANEMARCA OLANDA...ETC ...
19 ian 21:57
Răspunde | Votează email 0 email
Cristi
10000 ? De ce nu 20000 ca asa se laudau . ~6000 cred ca au reusit sa adune . Macar sa se tina de cuvint Crin , ies din parlament si au ce cer , alegeri anticipate . Oare de ce nu au facut asta pina acum ? Ca ii doare sufletul de popor ?...
19 ian 19:37
Răspunde | Votează email 0 email
DAN
ACTUALA OPOZITIE NU MAI ARE RABDARE PANA LA ALEGERI SI VOR SA VINA LA GUVERNARE PE USA DIN DOS,IAR NOI RESTUL POPORULUI NU SUNTEM DE ACORD.
19 ian 19:28
Răspunde | Votează email 0 email
inna
cat teatru,cata disperare,cata manipulare...oare cati bani au pierdut cu mitingul asta ponta si crin???
19 ian 19:08
Răspunde | Votează email 0 email
marinica
acelasi cliseu, "multi" oameni platiti si manipulati de cei 2 "lideri" USL-isti, care altceva nu stiu sa faca decat sa instige la violenta, sa se imbranceasca si sa acuze jandarmii ca ii bat "degeaba"....
19 ian 19:05
Răspunde | Votează email 0 email
Revolutionaru
JOS BASESCU ! ALEGERI ANTICIPATE !
19 ian 18:22
Răspunde | Votează email 0 email
PROMISIUNEA
cel ce promite fara sa stie ce gestiune ia in primire,ori e prost,ori tampit.
19 ian 18:13
Răspunde | Votează email 0 email
M Micu
Mai fratilor nu o mai lasati pe femeia aceasta sa va intoarca cu limba ei de lemn, ca noi am fi primiin europa la multe cap. fals, ar trbui s-ai fie rusine s-a ridice ochi or nu simte caii se opresc vorbele si minciunele in git. RUSINE R R---???!!!MM.Toronto Jan.19 12
19 ian 18:12
Răspunde | Votează email 0 email
EU IL PROPUN PE VLADY
te risti?
19 ian 17:38
Răspunde | Votează email 0 email
vlady
A NU SE INTELEGE GRESIT: NU IMI PLAC NICI UNUL DIN LIDERII POLITICI ACTUALI....IMI PROVOACA GREATA....NU VAD IN FATA DECAT "CIOLANUL"
19 ian 17:41
Votează email 0 email
Ela Dumitrescu
Ce-ai zice de o dictatura militara, stimabile? In afara de haos sau democratie, ce alta solutie ne dati?
19 ian 17:46
Votează email 0 email
Un Roman
Ela vrei sa spui ca USL este schimbarea de care avem nevoie?PSD a fost la guvernare 10 ani si ce a facut in acesti ani?nimic iti spun eu in afara de faptul ca a stiut sa vanda si sa primvatizeze toate fabricile statului.Halal partid socialist
19 ian 17:37
Răspunde | Votează email 0 email
Ela Dumitrescu
Va demiteti sa aduceti vulpea asta imbuibata si lipsita total de bun simt si patriotism ca sa vorbeasca intr-o zi ca asta telespectatorilor vostri. Halal profesionalism si vai de viitorul vostru in presa. Ramaneti in mocirla voastra, chiar daca e noua, tot pute deja.
19 ian 17:35
Răspunde | Votează email 0 email
vlady
Oamenii s-au adunat la Bucuresti, pentru nimic, nu va promitem nimic, deci d-nule Crin, in afara de CIOLAN, ce va doriti?!
Din pacate lumea, prea suparata, nu v-a auzit discursul! Sa va fie rusine!
19 ian 17:30
Răspunde | Votează email 0 email
vlady
Mi-e rau! la propriu! Am auzit discursul lui Antonescu de la miting..." Nu va promitem nimic, nu va marim salariile, nu va promitem nimic din ceea ce se va putea realiza doar in cativa ani...etc...RUSINE
19 ian 17:24
Răspunde | Votează email 0 email
Un Roman
Auzi la antonescu sata basescu ultimu presedinte comunist, boc ultimu prim ministru comunist, vorbeste ciob de oala sparta, parca iliescu sau nastase sau el antonescu ce sunt nu tot comunisti, **** la toti
19 ian 17:21
Răspunde | Votează email 0 email
Un Roman
Cum sa strigi acuma pentru USL.Deja am uitat oare ca si ei au fost la putere si au facut tot un rahat.Sa ne fie rusine daca vom ajunge sa fim condusi de aceeasi clasa politica USL sau PDL.Astia au venit in piata sa iti faca CAMPANIE ELECTORALA, nu-i intereseaza de nevoie oamenilor.Dupa ce vor ajunge la conducere vor uita la fel ca si Basescu ce au promis, asa ca **** Basesc ,Antonescu si Ponta (Ceausescu va asteapta).Auzi la Antonescu ca ei nu promit alceva decat ceea ce pot sa faca :))) Mai tineti minte faza de la psd cu cei 20000 de euro pentru fiecare roman care se va intoarce acasa HAHA
19 ian 17:10
Răspunde | Votează email 0 email
Oldman
Bai postacilor pedelaci, pacalicilor, voi nu puteti provoca decat dezgust, orbi, decervelati si lesinati dupa 5 lei...Ati depasit de mult faza de tonomate, santeti doar vrednici de dispret, niste gonflabile cu care basescu&sleahta nu mai fac nici macar sex, doar urineaza pe ele...
19 ian 16:01
Răspunde | Votează email 0 email
geo
ALOOOO RTV ce faceti ? nu il primiti pe MAZARE ca a venit cu curvele la miting..ce ati ratat
19 ian 16:00
...în caz ca este nevoie de o interventie a ambulantei. Sunt circa 5.000 de persoane adunate.http://www.rtv.net/arcul-de-triumf-sustinatorii-usl-au-inceput-sa-stranga-video-live_11406.html...
19 ian 15:41
Răspunde | Votează email 0 email
Nelu
JOS BASESCU!!!!!
19 ian 15:38
Răspunde | Votează email 0 email
Simandan Ioan
Timisoara incepe protestul!!!
19 ian 15:30
Răspunde | Votează email 0 email
DAN
S-AU ADUNAT CEI CARE AU VANDUT ECONOMIA ACESTUI POPOR=P.S.D SI CEI CARE AU INPRUMUTAT ROMANI LA BANCI=PNL. TRAIM SA O VEDEM SI PE ASTA.
19 ian 15:20
Răspunde | Votează email 0 email
adi
http://www.romopi.blogspot.com/2012/01/te-alaturi-protestelor-organizate-de.html
19 ian 15:15
Răspunde | Votează email 0 email
catalin
BUCURESTENI, VA ASTEPTAM LA ARCUL DE TRIUMF !

CAPITALA TREBUIE SA DEA EXEMPLU !
NOI DIN PROVINCIE AM VENIT! HAIDETI SI VOI !

ALEGERI ANTICIPATE !!

PRIN ALEGERI ANTICIPATE TREBUIE SA NE SPUNEM CUVANTUL ! DE CE SE TEM PDL_istt ?
19 ian 14:55
...Manifestantii au început deja sa strige sloganuri, în special “Jos, Basescu!”.http://www.rtv.net/arcul-de-triumf-sustinatorii-usl-au-inceput-sa-stranga-video-live_11406.html...
19 ian 14:45
Răspunde | Votează email 0 email
GAVRILA C
ACTIUNE DE PROTEST !!!!
Acţiunea se va desfăşura în data de 24 ianuarie 2012, în Bucureşti, în intervalul de timp 09.00 – 17.00.
Acţiunea cuprinde două : miting de protest si un marş de protest.
Mitingul de protest se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României. Timp preconizat pentru miting: 1 – 1,5 ore. (interval de timp 11.30 – 13.00).
Marşul de protest se va desfăşura pe itinerarul Piaţa Victoriei (sediul Guvernului României) – Televiziunea Romana. Timp preconizat pentru marş: 2 – 2,5 ore (interval de timp 13.30 -15.30/16.00.)
ARMATA ESTE CU POPRUL CA IN ‚89 !!
http://www.youtube.com/watch?v=d3rEb7BdjuM&feature=share

IMNUL: http://www.youtube.com/watch?v=UoKBZndXXAM
19 ian 14:30
Răspunde | Votează email 0 email
sindicalist cu 680 lei salariu
BUCURESTENI, VA ASTEPTAM LA MITING LA ORA 16.OO!
NU VA FIE FRICA , BASESCU PICA !!!

TREBUIE SA CADA ULTIMUL DICTATOR DIN EUROPA DE EST !!
19 ian 14:21
Răspunde | Votează email 0 email
moralistu
nerusinatilor din usl,va bateti mai rau joc de raed arafat ,decat basescu .TERFELITI,PROFITATATI ,DE FAPT va doare in dos de un om bun,va vedeti de interesul vostru folosind momentul.BASESCU, RAED, BOC,SUNT OAMENI CU CARACTER CARE MUNCESC NU VOR CIOLANU DE POMANA.---POATE AZI VEDETI DE CE SUNTETI IN STARE SI CAT SUNTETI DE IUBITI,DUPA CAT ATI DISTRUS ROMANIA.---IN ACEASTA TARA MAI SUNT SI OAMENI CARE NU DORM.
19 ian 14:31
Votează email 0 email
ZEUS
PORTOCALIULE, DU-TE CA TE CHEAMA BASE SA-I DAI L.I.M.B.I. INTREBUCI !
VA TREMURA CHILOTII PE VOI !

JOS BASESCU ! JOS MAFIOTII PORTOCALII !!
19 ian 14:10
Răspunde | Votează email 0 email
zapzub
Ţara nu te mai vrea, matroaze!

"Alo... staţi la locurile voastre... am retras proiectul Legii Sănătăţii... Alo, staţi la locurile voastre... voi mări indemnizaţia de înmormântare cu 20 lei... voi da locuri de veci, gratuit, tuturor pensionarilor şi bolnavilor care sunt în faza terminală... Alo, staţi la locurile voastre... voi mai face un împrumut de încă 50 miliarde de euro la FMI, ca să vă măresc salariile cu 10 lei în primii cinci ani şi cu încă 5 lei în următorii zece... Aloo... Alooo..."

El nu cunoaşte cuvinte precum onoare ori demisie. În acest context, ultimul cuvânt aparţine poporului, care e categoric: "Aleluia! Nu te mai vrem, matroaze!".
19 ian 13:51
Răspunde | Votează email 0 email
JANDARMERIA TREBUIE SCHIMBATA
A avut dreptate Ponta, stie ce este in teritoriu.
Cu toata bunavointa lui Mazare,chiar daca a ajuns la Bucuresti, este obstructionat de jandarmi.
Cu cat piedicile sunt mai multe, cu atat indarjirea devine mai mare.
Este o lectie pe care nu o vor invata niciodata, dupa cum nu vor invata sa fie democratici, si asta ii duce la disparitie.
1
EUR
4.7199
RON
26 Jun
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H