Nadia Comăneci, la un pas de moarte. "M-am împiedicat şi am zburat peste parapet..."

Publicat: Duminică, 08 Februarie 2015 10:44 // Actualizat: Duminică, 08 Februarie 2015 10:44 // Sursa: romaniatv.net

Dumnezeu o iubeşte pe Nadia, e un lucru cert. Nu doar pentru că i-a dat talent cu carul şi i-a aşezat înainte covorul unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Marea noastră campioană a povestit în cartea ei, "Scrisori către o tânără gimnastă", prin ce cumpene a trecut când era mică şi cum mâna destinului a intervenit şi a ocrotit-o-uneori, în ultimul moment.

Foto: libertatea.ro

Născută la 12 noiembrie 1961, într-un orăşel de provincie din Moldova-azi, Oneşti, dar pe vremea aceea, Gheorghe Gheorghiu Dej, după numele fostului lider comunist-,Nadia Comăneci are o poveste a copilăriei de-a dreptul cutremurătoare, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Ion Ţiriac, surprins într-o postură inedită alături de Nadia Comăneci

Destinul a încercat- o de trei ori, dar Dumnezeu a vrut ca ea să trăiască şi să-şi împlinească menirea pe Pământ. Cumpenele despre care vorbim sunt relatate chiar de "Zeiţă", în cartea pe care a lansat- o în ţară, "Scrisori către o tânără gimnastă".

Prima încercare a vieţii a venit la scurt timp după naştere şi i-a făcut pe părinţii viitoarei campioane să tremure la gândul că şi-ar putea pierde atât de repede copila.

Ştefania Comăneci, mama Nadiei, crede că mersul la biserică i-a salvat viaţa fiicei sale la scurt timp după naştere

"Mi-am făcut intrarea în lume cu o maladie gravă şi rară. Pe creştetul capului aveam o pungă enormă cu lichid. Medicii erau derutaţi, i-au zis mamei că nu exista siguranţa că voi trăi. Mi-au făcut nenumărate puncţii, dar problema n-a dispărut", povesteşte Nadia. Văzând că doctorii sunt neputincioşi, dar refuzând să se dea bătută, mama Nadiei, Ştefania Comăneci, a apelat, în disperare de cauză, la credinţă.

"Bunica a învăţat-o pe mama să mă ducă duminica la biserică şi, înainte de venirea părintelui, să mă treacă de trei ori peste prag. A făcut-o, iar în dimineaţa următoare, când s-a trezit şi m-a luat din leagăn, eram vindecată. A fost, probabil, o coincidenţă, dar aceasta este varianta mamei şi prima întâmplare norocoasă din viaţa mea", spune campioana.

Citeşte şi Nadia Comăneci, RELAŢIE-BOMBĂ cu Gigi Neţoiu înainte de 1989

La un pas s-o strivească tavanul

Nadia provine dintr- o familie de oameni simpli, iar casa bunicilor ei, în care şi-a petrecut o parte a copilăriei, era una modestă şi nu foarte rezistentă la intermperii. În această casă, mâna Divinităţii avea să intervină pentru a doua oară, salvând-o de la pieire.

"Al doilea eveniment norocos a avut loc la o săptămână după ce am ieşit din spital. Mama locuia la bunici, pentru ca aceştia să o ajute să mă îngrijească. În prima noapte, s-a iscat o furtună cumplită, iar acoperişul gemea sub adevărate lespezi de gheaţă. A doua zi, pe când dormeam într-un pătuţul din bucătărie , fiindcă acolo era mai cald, părinţii şi bunicii au reparat ferestrele şi crăpăturile. Trecând prin bucătărie, bunicul s-a hotărât să mă ia în braţe. O secundă mai târziu, acoperişul s-a prăbuşit peste pat. Dacă bunicul nu mă ridica la vreme, muream. A fost, probabil, o altă coincidenţă, dar eu am crescut în România, în credinţa ortodoxă, iar noi avem o întreagă tradiţie a poveştilor despre minunile cereşti", a scris Nadia în cartea ei.
La câţiva anişori, a căzut de pe pod

A treia şi ultima cumpănă majoră din copilăria Nadiei s-a petrecut când ea avea doar câţiva anişori.

"Fratele meu, Adrian, era în căruţ, iar noi tocmai treceam pe un pod. Eu mergeam alături de mama mea. Cumva, piciorul mi-a alunecat printre traversele din lemn, m-am împiedicat şi am zburat peste parapet direct în apă", povesteşte Nadia.

Se putea termina rău, fiindcă a căzut de la înălţime, iar apa era mică, nu putea amortiza şocul... Însă doamna gimnasticii noastre a avut din nou noroc: "Mama a luat-o la fugă pe pod, dar când a ajuns la capăt, eu deja o aşteptam, tocmai ieşită din apă. N-aveam decât câteva zgârieturi. Şi n-am plâns. Nici azi nu o fac decât foarte rar".

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 feb 17:15
Răspunde | Votează email 0 email
credo
Dumnezeu i-a dat semne si si-a aratat bunatatea intr-un mod deosebit - dar ce invata omul din aceste minuni ? - el traieste tot pentru sine si slava lui .Care-i recunostinta ei pentru purtarea Sa de grija ? Ba inca le pune la indoiala zicand -COINCIDENTA .Asta-i una din marile nebunii a zilelor de azi sa tagaduiesti providenta chiar si atunci cand e asa de evidenta .
08 feb 12:48
Răspunde | Votează email 0 email
eva
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
08 feb 11:06
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}


...
08 feb 11:06
...unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Mai mult The post Nadia...
08 feb 10:59
...înainte covorul unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
08 feb 10:58
...unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Mai mult ...
08 feb 10:54
...înainte covorul unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
08 feb 10:52
...i-a aşezat înainte covorul unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
08 feb 10:47
...înainte covorul unei vieţi fabuloase, ci şi pentru că a salvat-o de trei ori de la moarte, în copilărie. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H