Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu pensiile de serviciu: Trebuie echilibru între contributivitate și factorul favorizant!

Raluca Turcan vine cu noi detalii despre acordarea pensiilor de serviciu. Ministrul Muncii spune că trebuie să existe un echilibru între contrbutivitate şi factorul favorizant.

12 apr. 2021, 16:49
Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu pensiile de serviciu: Trebuie echilibru între contributivitate și factorul favorizant!

Pensii 2021.  Guvernantul spune că analiza legislaţiei ar trebuie să conducă la propuneri care să răspundî criteriului echităţii.

Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu pensiile de serviciu: Trebuie echilibru între contributivitate și factorul favorizant!

„Punctele de vedere primite astăzi de la reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu vor fi transmise grupului de lucru al coaliției, pentru a intra în analiză începând cel mai probabil de săptămâna viitoare. Rolul care revine grupului de lucru pe pensii speciale de la nivelul coaliției este acela de a finaliza variantele de modificări pornind de la cele cinci propuneri avansate deja de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și integrând totodată punctele de vedere exprimate de categoriile vizate.

-În cadrul acestei a doua întâlniri cu beneficiarii de pensii de serviciu, am constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile. Mai mult, pentru anumite domenii avem deja propuneri punctuale, urmând ca zilele viitoare să intrăm în discuții mai aplicate și cu alte categorii profesionale.

-Analiza legislației în vigoare în momentul de față, dar și a jurisprudenței Curții Consituționale, pe care o realizăm împreună, ar trebui să ne conducă la propuneri care să răspundă atât criteriului echității, cât și cerinței de constituționalitate.”, a declarat ministrul Muncii, pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că este nevoie de o creştere a numărului de persoane active care să cotizeze la bugetul de asigurări sociale, în condiţiile în care creşte numărul de pensionari şi se constată şi o creştere a ratei şomajului.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat marţi seara că în şedinţa de Guvern de miercuri, 7 aprilie, va fi adoptată o ordonanţă prin care părinţii vor fi încurajaţi să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului, prin oferirea unui stimulent de reinserţie de 1.500 de lei.

„Cifrele pe fond n-arată bine: avem o creştere a numărului de persoane care intră în pensie, avem o scădere a natalităţii, avem nişte semnale de creştere a şomajului, pentru că se resimt efectele pandemiei. Nu am stat degeaba. În momentul în care văzut această analiză, am venit cu un proiect care, probabil în două săptămâni, va fi adoptat în Guvern şi anume de creştere a vieţii active pentru cei care au ajuns la vârsta de pensionare. Mâine (miercuri, 7 aprilie 2021 – n. r.) în şedinţa de Guvern va fi adoptată o ordonanţă prin care stimulăm părinţii să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului, primind un stimulent de reinserţie de 1.500 de lei pe toată durata cât ar fi beneficiat de concediu pentru creşterea copilului. În perioada următoare va fi încă un set de măsuri active prin care persoane care de află în sisteme de dependenţă faţă de stat (şomaj sau ajutor social) să primească nişte impulsuri să intre în viaţa activă”, a menţionat Turcan.

Citeşte şi: PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu: Treaba Executivului e să pună în aplicare proiectele votate!