Premierul Victor Ponta va anunţa luni lista noului Cabinet

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va anunţa luni lista noului Cabinet, rezultatul negocierilor cu forţele politice, precizând că viitorul Executiv va continua programul USL.

27 feb. 2014, 11:43
Premierul Victor Ponta va anunţa luni lista noului Cabinet

Întrebat dacă a stabilit numărul de locuri pentru liberali în Guvern în condiţiile negocierilor cu Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta a răspuns că va discuta cu acesta când va fi momentul, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Cum va arăta guvernul Ponta III, conform ultimelor negocieri

De asemenea, întrebat dacă a avut discuţii cu viceguvernatorul BNR Florin Georgescu pentru ca acesta să preia postul de ministru de Finanţe, premierul a răspuns: „În fiecare zi vorbesc cu domnul Florin Georgescu”.

Victor Ponta a comentat şi declaraţiile lui Crin Antonescu potrivit cărora actualul premier îşi va pierde funcţia în toamnă. Ponta a afirmat că nu se teme de acest lucru şi că important este ca programul USL să fie îndeplinit.

Acum din toamnă, după aceea din decembrie. Haideţi să fim serioşi când vorbim despre un guvern şi despre faptul că acest guvern îşi va duce la bun sfârşit mandatul atâta timp cât va avea sprjinul Parlamentului şi atâta timp cât va aplica programul cu care am candidat în alegeri alături de domnul Crin Antonescu. Nu schimbăm acel program şi cred că acesta este cel mai important lucru pentru cei care ne-au votat„, a comentat Victor Ponta.

Pe de altă parte, referindu-se la posibilitatea ca prefecţii liberali să fie eliberaţi din funcţie, premierul a precizat că nu există prefecţi liberali, deoarece aceştia sunt numiţi de primul-ministru şi sunt reprezentanţii Guvernului.

Unii vor rămâne, alţii vor pleca, cum s-a întâmplat şi până acum, de altfel. Nu sunt numiţi ca magistraţii în funcţii, inamovibili„, a susţinut Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta: Exclud prezenţa în Guvern a lui Tăriceanu, nu doreşte domnia sa


loading...